Det här är Maj-Björn! Och för alla som und...

img_5056 (MMS)

Det här är Maj-Björn! Och för alla som undrar trivs Maj-Björn alldeles ypperligt där den är. Om ni funderade liksom.


Gud som jag längtar efter sommaren nu! Jag...

Gud som jag längtar efter sommaren nu! Jag vill bara att tiden ska springa fram, ännu fortare än vad den gör. Men de är så typiskt mig, farmor sa alltid "Isa, ha roligt nu istället för att tänka på hur roligt du får sen". Min farmor var nog den klokaste människan på denna jord. Gud så jag saknar dig, älskade lilla farmor!


Det finns alltid nåt att fira, kom ihåg de...

img_4591 (MMS)

Det finns alltid nåt att fira, kom ihåg de allihop!


Åmajgadd!

Alla tjejer som jag inte trott på att foglossning gör så ont som det gör, förlåt mig. Jag ska aldrig mer prata om sånt jag inte har en aning om, jag lovar!
Igår var jag och tog influensavaccin, jag vägrade förra året, men tar det i år för Maj-Björns skull.
Barnmorskan sa att det kunde ömma lite i armen efteråt, det var årets underdrift.
 Jag har inte ens kunnat sova på den inatt! Men, som sagt, vad gör jag inte för Maj-Björn?
Idag ligger jag mest i soffan och känner mig som att jag ska gå sönder, gå mitt itu.
Och imorrn, ja då ska jag jobba.
Men de ska gå bra, och jag måste ju göra någonting också, får hoppas att det inte är några tunga lyft bara.
In my dreams, det är på hemtjänsten jag ska vara. Där går det bara ut på tunga lyft.
Men jag får försöka. Kämpa på liksom.
Inte första gången, och absolut inte sista!


Idag vaknade jag i gryningen av mitt livs ...

Idag vaknade jag i gryningen av mitt livs hittills värsta mardröm. Jag vågade knappt öppna ögonen för att jag var rädd att det hade hänt på riktigt. Huvaligen! Jag mår fortfarande dåligt... Det är det värsta som kunde hända mig, vad som helst annars får hända, bara inte de! Jag vet att jag är larvig, men jag kommer vara orolig till minst imorrn kväll. Men ikväll ska det tröstätas pannkakor och mysas, med varsin dator i knät eftersom dom fick igång Rickards hjälpligt igår. Och jag är ledsen att jag inte har nåt positivt och roligt att berätta. Det är bara inte en sån dag.


En sväng på Coop, sen va de bara att åka h...

En sväng på Coop, sen va de bara att åka hem och lägga sig. Ryggslutet mördar mig, men vet ni? Det är en glad smärta! Som jag har längtat efter de här, i så många år jag har velat bli gravid. Då är det väl klart att jag ska göra de ordentligt, eller hur? Dessutom har ingen dött av lite foglossning, någonsin. Jag kan elda, gå, laga mat, precis som vanligt. Det tar längre tid, och är lite jobbigare. Men vem sjutton har sagt att allt ska vara lätt jämt? Jag är en av dom som vill göra saker ordentligt, så då är de väl självklart att jag skaffar mig lite foglossning i vecka 11!


Igår var vi hos pappa och spelade loppspel...

Igår var vi hos pappa och spelade loppspelet, behöver jag berätta att jag vann?! Ödmjukheten slog dom andra! Men är man bäst, ja då är det ju så helt enkelt. Idag har jag bara legat i soffan, eller ja, jag eldar också. Ta det lugnt när man har vedeldning och det är -15 grader går ju inte! Men nu börjar jag fundera på vad man kan hitta på till kvällen, förslag någon? Nu när jag inte mår illa och är lite pigg, då blir jag rastlös istället! Typiskt mig! Och sen är det stora problemet, vad ska man äta idag?! Ja, Ilandsproblem, som vanligt.


Sådär, nu har jag pratat med barnmorskan, ...

Sådär, nu har jag pratat med barnmorskan, alla värden såg perfekta ut, jag ska börja med järn i vecka 20, jag ska äta nyttigt bla bla bla. Och bomben, vill du bli sjukskriven för foglossningen? Nej tack, jag avvaktar gärna till på måndag! Jag är ordinerad vila under helgen och ska ta det väldigt lugnt, så kan de gå tillbaka. Under IVFet va de bra att vara hormonkänslig, inte nu längre. Tur jag har såna bra vänner! Ida, www.trolltoka.blogg.se, ska skicka ner sitt bälte åt mig! Älskade vännen, du är så värdefull!


Imorgon måste jag ringa barnmorskan. Varfö...

Imorgon måste jag ringa barnmorskan. Varför? Ja de kan jag berätta, imorgon när jag fått nåt svar. Hujedamig är allt jag säger idag.


Om en timme ska jag göra mig i ordning och...

Om en timme ska jag göra mig i ordning och åka till jobbet, men jag hinner precis se på MacGyver och gosa med Lillemor innan. Idag är ett sånt där perfekt kortpass, alldeles lagom vad jag orkar med! Innan kanske jag skulle peta i mig lite dagenefterpizza, den står i kylen och bara längtar efter mig! Och så lite iskallt vatten till de, mums siddu! Jag önskar mig förresten en snygg kandelaber, jag tror en sån skulle göra sig sjukt bra här hemma, nån som vet var man får tag på en Sjysst, matt, silvrig lagom stor kandelaber. Hojta till vet jag!


207 to go

Idag är det 207 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum, enligt barnmorskan så hade jag räknat helt rätt. Den 7/8-2011 är våran lilla Maj-Björn beräknad. På våran andra bröllopsdag! Vilken present det vore om den kom då alltså!
Idag ligger jag med huvudvärk i soffan. Jag har masat mig till Borlänge med Liza en sväng, hon skulle hämta sin plånbok hon glömt på Max och sen passade vi på att gå in på Barnens Hus också.
Jädrans vad mycket fina "bra att ha" saker det finns att köpa! Och hur mycket fina Mumin grejer som helst.
Jag bara älskar Mumin, det är ett sött litet djur de!
Och imorrn, då är det tillbaka till verkligeheten på hemtjänsten igen, jag väntar på att få höra nåt från jobbet jag sökte häromveckan, men vi får väl se hur det blir.
Jag skulle ta ett kort på lilla putmagen från sidan idag och skicka in åt er, men årecis då kom Liza, så jag får göra de imorrn, eller få hjälp ikväll.
Förresten tycker jag att ni ska kika in på  http://jexxicaa.blogg.se/och vara med i en tävling där, slå en kik!
Sen tycker jag att ni ska kika in på http://bispbergshyttannittioatta.blogg.se och läsa om hur fina Liza gär de fint hemma!
 
Men framförallt, kom ihåg att den 7/8, det är vårat datum!


Okej, ännu ett ämne som säkert blir omdeba...

Okej, ännu ett ämne som säkert blir omdebatterat. Men, jag skäms och mår fysiskt illa när jag ser människor som är så inskränkta och rent utav korkade att dom hoppar på andras rastillhörighet, hudfärg, religion eller egentligen allt som har med att göra att dra människor över en kam. Fördomar, ja, de har jag med. Men jag VET att alla homosexuella killar inte gillar rosa och att alla araber inte bakar pizza. Många verkar inte förstå de, av någon konstig anledning. Jag är väl helknäpp, men jag är för "lev och låta leva" principen. Men, nog om de. Idag var vi på inskrivning, det gick kanon. Vi ska vara med i en studie och lite så, allt som kan föra vetenskapen och vetskapen framåt! Jag vill leva i ett upplyst samhälle, och då får jag göra mitt bästa jag med. Förresten, jag hoppas att ni alla tagit ställning i frågan om ni vill donera organ eller liknande. Ditt val kan rädda liv, och livet handlar om att göra aktiva val!


Jag skulle ha städat idag, ja, åh så dukti...

Jag skulle ha städat idag, ja, åh så duktig jag skulle ha varit! Men nej, jag har låtit bli. Istället har jag oroat mig, och sett på tv, bråkat med lillebror och sett fram emot kvällen. För ikväll är det LUF möte! Och nu hjälper jag Frans att laga mat, gud så gott de ska bli med regnbåge i ugn!


Sådärja, en liten liten putmage! Och då ka...

img_0280 (MMS)

Sådärja, en liten liten putmage! Och då kan jag berätta att jag nästan  gått ner 5 kilo på de här veckorna. Så julmagen försvann, och Maj-Björn kom istället! Najs va?!


Nej nu så har jag bestämt mig! Jag ska var...

Nej nu så har jag bestämt mig! Jag ska vara den större människan, den bättre människan och sluta upp! Bara så att ni vet liksom.


Någon som behöver lite bra att ha grejer? ...

img_0410 (MMS)

Någon som behöver lite bra att ha grejer? Vi har rensat ur köket, det är nytt år och nya livsstilen är "skicka det som skickas kan"


Och idag, då hör jag ingenting. Lillemor h...

Och idag, då hör jag ingenting. Lillemor har smittat med plötslig dövhet. Men min stänger inte av sig när Rickard ropar "mat!" Vi har lite storstädning idag, Rickard är som vanligt duktig. Jag mest är söt, som vanligt! Jag har dammsugit och gjort rent biabädden och tvättat lite. Det räckte gott för att göra mig alldeles slut. Hujedamig. Maj-Björn är en energitjuv! Men jag älskar honom/henne! Svärmor och Göran var precis här och fikade, mycket trevligt och gott med saft, saft gillar vi starkt jag och MB! Snart ska grisbjörnarna få bada, när Lillemor har samma färg som den gula snön istället för den vita, ja då får de vara bra... Om någon dag ska jag skicka in första magbilden, för den har redan kommit, truckbuken!


Nu så börjar jag tycka att det är dags att...

Nu så börjar jag tycka att det är dags att sluta må illa. Vissa dagar mår jag kanonis, men idag. Hujedamig vilket illamående! Och ändå har jag varit duktig och masat mig ut i det fina vädret och myst med Rickard och hundarna. Skottat lite snö och bara varit. Men sen tar energin slut och det är bara att gå in och lägga sig. Jag är lite trött på de här, och framförallt är Rickard skittrött på de. Men det går ju åt rätt håll, så har jag tur kanske jag slipper det helt om bara några dagar. Och nej jag gnäller inte egentligen, jag är jättelycklig över att jag mår gravidilla. Men, jag vill ha lite mer ork till att vara jag.


Jag vet, jag är löjlig, och jag vet, jag ä...

Jag vet, jag är löjlig, och jag vet, jag är en planeringsnarkoman. Men, åh vad det är roligt att tänka på hur vi ska göra! Hur vi ska göra ett nytt gästrum, att Frans rum ska flyttas och barnrummet inredas. Jag vet att jag är ute i alldeles för god tid, vi har inte ens passerat den magiska vecka 12 än. Men jag MÅSTE få planera och vara glad. Just nu ligger jag med rätt hög feber för att vara jag och bara drömmer om hur fint det kommer bli, och hur bra vi kommer få de. Jag, Rickard, Maj-Björn, hundarna och katterna. Alldeles underbart. Sen skänker jag en extra tanke åt dig min kära vän, jag finns här för dig!


Och okej, jag är oerhört känslig när det g...

Och okej, jag är oerhört känslig när det gäller barn, barnlöshet och föräldrar som inte "sköter sig". Jag är inte perfekt själv, och jag kommer aldrig att bli de heller. Men jag uppskattar livet, jag uppskattat mina människor, och jag uppskattar att jag får vara just jag och att jag varit med om allt jag varit med om. Det har gjort mig till den jag är, och det är jag jäkligt stolt över!


Återigen kan vi gå tillbaka till dokumentä...

Återigen kan vi gå tillbaka till dokumentären. Nej jag önskar ingen att deras barn ska dö. Det jag skulle vilja är att dom fick känna på hur de är att inte kunna få barn, den ena mamman sa att det var så det kändes. Och det tror jag inte ett ögonblick på! Har man en hel drös med barn, då kan man inte säga att man vet hur de är att vara barnlös. Jag har ALDRIG önskat någon att någon i deras närhet ska dö, speciellt inte deras barn. Men jag tycker det är intressant att det jag skrev upplevdes så fruktansvärt hemskt. Att människor som inte uppskattar sina barn skulle ha barn, det tycker jag är ganska självklart. Tycker man inte om barnen man har kan man adoptera bort dom, eller skydda sig innan man får barn man inte vill ha. Och sen Hannah, jag vet inte hur inne i IVF snurran du är. Men att du säger att embryona som inte blir insatta bara förstörs, det är fel. Iallafall i Falun gör dom INTE så. Om man får fler ägg än ett som vidareutvecklas och inte sätts in, då fryser man ner det för en senare insättnig.


För ovanlighetens skull ligger jag under e...

För ovanlighetens skull ligger jag under en filt i soffan, men idag är de inte för att jag mår illa, de är för att jag har lite feber. Men med lite mer vila så går den nog över. Alla grannar vi träffade på nyår va lite kravliga och självklart får jag, som vanligt varenda bacill som går att få. Igår var vi hos Erika och Christer, Rickard hjälpte dom att tapetsera och jag "hjälpte" Erika med barnen och hennes iPad. Med andra ord lekte jag, och mös, och gosade. Dessutom ställde sig lilltösen upp alldeles själv i knät på mig! Jag började nästan gråta! Sen kom jag på att om ett år eller 2 så är det mitt barn som gör de, min lilla Maj-Björn! Då började jag nästan gråta igen, och ja, jag är känslig. Oerhört känslig.


RSS 2.0