Årets fru!

Det måste vara jag, jag skulle smita ner i källaren nu alldeles nyss. Slänga ur sista maskinen med torr tvätt ur tumlaren, i med sista ur maskinen, ni vet sådär lite husligt mittinatten göra. Jag öpnnar källardörren, går ner för trappen, och mörkret slår mig i ansiktet. Hela källaren är totalt svart, och jag har INTE av vana att släcka lampor efter mig i källaren när jag är själv hemma och måste ner fler gånger. Källare är alldeles för läskigt för att jag ska våga det, jag har dessutom ingen mottagning på mobilen där nere ibland, så no way Jose säger jag om det. Som den säkra frun i huset jag är, ringer jag genast maken. Felsökning, en propp har gått (det förstog jag själv, stupid), får ur människan att alla ficklampor är försvunna. Puts väck. Och det ligger inte på mitt ansvar, jag lagar mat, eldar och är söt, ficklampor är hans område. Efter en tur i den 8 gradiga garaget så hittar jag 3 ficklampor utan batterier (grattis!) och en pannlampa. Jag vart så glad i hjärtat. Sen kan ni ju alla gissa på vem som fick leta reda på proppen som var trasig, leta reda på en hel propp i en påse med ungefär 50 stycken likadana med olika amper, byta propp och göra eld, iklädd pammlampa, trosor och linne. Erkänn att det är något ni skulle velat sett, såhär sista dagen på 2000.

Ett år till.

Ännu ett år har gått, och jag har klarat mig utan dig. Jag trodde aldrig det skulle gå. Det är 7 år sedan i år, igår faktiskt. Oxh jag älskar dig nästan mera nu än jag gjorde då. Alla vackra minnen är kvar nu, och du och farmor ser mig. Varje dag och gnäller. Det vet jag. Men jag vill så gärna kunna ringa och berätta saker, höra vad du säger och tycker. Även om jag har flera stycken som jag vet att jag gärna får ringa och fråga saker, rena kvinnosaker eller vad som. Så finns det inte idag, och kommer aldrig finnas någon som tar din plats. Det kommer aldrig gå. Kunde jag skulle jag göra så mycket annorlunda, jag skulle göra om så mycket saker. Jag skulle försöka vara en bättre dotter än jag fick vara i 15 år. Men nu kan jag inte det, så jag får bita ihop. Kämpa på, och framförallt får jag leva varje dag med vetskapen om att du säkert skulle varit stolt över mig. På nåt vis. När man googlar på min mammas namn så kommer det här upp. Bilden fick jag tyvärr inte med. Garpenbergshistoria av Margaretha Lundberg (1958 - 2002) Så här presenterade sig Margaretha själv när hon lämnade det första historiematerialet..... Jag heter Margaretha Lundberg och är född i Garpenberg 1958. Jag har mina rötter här sedan 1700-talet och min mormorsmor Anna Erika (1872 – 1968) är den direkta orsaken till att jag alltid håller på med Garpenberg. Mitt engagemang är både egoistiskt och politiskt. Det handlar dels om att återerövra bygdens självförtroende och dels handlar det om att ta fram den lilla människan och hennes liv i med- och motgång, därför att jag vill binda samman dåtid med framtid och skapa en positiv framtidsbild här och i andra gles- och avfolknings-bygder. Tyvärr gick Margaretha bort i december 2002, alldeles för tidigt! (Det finns material kvar som Margaretha ville publicera på webben, jag kommer att publicera detta när och om jag kan hitta lämpligt illustrationsmaterial till texten. Bosse Hansson )

Hyllas den som hyllas bör

Och idag så bör jag hylla mina underbara vänner. Fia, Ida, Tea, Madde och Jessica som är dom jag hittills har haft att göra med idag. Ni är fantastiska, ni är underbara och jag älskar er! Idag hade kunant vara en lika pissig dag som det varit de 7 åren innan. Men idag har varit en fantastisk dag hitills, för jag har er! Jag har köpt en ursnygg klänning, en torktumlare, 4 spotlampor och en förpackning med kaffekapslar, fikat urgott kaffe och talat och talat. Gudars skymning vilken härlig dag! Nu ska jag bara vänta på att min älskade make som jag inte alls uppskattat som han förtjänar de sista dagarna och visa nya klänningen och ta hand om honom. Klia honom på ryggen och pussa på honom. För han är det bästa som finns! Jag har dessutom beställt klipptid, så jäklarns vad roligt det ska bli med nåt nytt!

Tänk att det snöar!

Ja, precis som det gjort hela tiden de sista veckorna. Och jag älskar det, kanske inte just nu. För jag ska överraska min lilla make med att skotta gårn tills han kommer hem. Jag tänkte att jag skulle spara lite på hans rygg nu när han börjar bli till åren. Haha, shiet, ibland är jag bra rolig! Dessutom älskar ju mina små änglar att leka i snön, så då kan jag slå två flugor med snöskyffeln! Csi NY va råbra idag. Helt fantastiskt avsnitt, och Law & Order med. I love kriminal serier! Nej, på med storstövlarna som en duktig bondfru nu och ut i snöyran! Imorgon ska jag åka till stora staden Hedemora och gå på date, mihi det ska bli så misigt!

Patetiska människa

Ja, just du. Herregud. Jag mår illa! Tack vare dig och dina patetiska åsikter, din konstiga syn på livet och dess varför och din korkade existens. Jag är inte bäst i världen, men bättre än dig, de är då bannemig alla. Vem som helst. Jag är så nöjd över att det är en bit mellan oss. Patetiska hemska elaka människa. Och ändå har du inte gjort mig nåt speciellt just nu. Det är bara en känsla som sitter i och sitter kvar. Snälla. Ta dig i kragen och gör någonting!!!

GodMorgon!

Såhär tidigt har jag då aldrig vart uppe och skrivit förut, duktig klapp på mig! Eller, så himla duktigt att inte kunna somna om efter att Rickard åkt till jobbet kanske det inte är, men iallafall. Nu har jag ju hela dagen på mig att göra ingenting, när hundarna vaknar vill väl dom ha mat, men annars så behöver jag mest elda. Och skotta av gården när herrn i huset kommer hem, men han får nog skotta mest han. Haha, han kan ju få låna min nya snöskyffel jag fick i julklapp. Han fick en kapselkaffebryggare som han önskat, ett backgammon, som han önskade och sen så stickade jag ett par vantar åt honom. Nu kom Hubert-katten och hoppade upp i soffan, la sig på rygg och ramlade i golvet, ska inte katter vara smidiga djur? Åter till julklapparna efter min lilla parantes, jag fick en snöskyffel jag önskat och 4 muminmuggar jag samlar på. Så vi vart nöjda, sen fick vi massa presentkort på elkedjan som vi önskat och massa mer bra saker. Som sagt, vi är nöjda, mycket nöjda tillochmed. Imorgon ska vi nog ta oss mot det stora H:et och köpa våran efterlängtade torktumlare, my precious. Gudars vad jag är glad över att ha fått ihop pengar till den! Nu ska jag engagera mig lite i Kung Fu panda som går på tvn, verkar lite sådär bra. Men annars får jag väl offra mig och zappa lite.

Hemma hos

Nu hoppas jag det fungerar. Min dator vägrar vända på de andra korten och blogg.se vägrar låta mig få in bilderna här.. Bittert, men så är det. God jul på er nu! Jag har redan fått öppna paket jag, och jag älskart!

Hemma hos

Jag tog massa fina bilder idag, men datorn vägrade vrida på dom av någon anledning, så ni får bara ett par idag. God Jul!

Ännu en dag borta

Ja, idag hade vi en svadriljon saker att göra, städa hallen, smälla upp julgran, handla mat, köpa juletiketter and so one.. Så vad hände? Jo, självkalrt precis när vi börjat få upp lite fart ringer Rickards pappa och ber om hjälp med att smälla upp ett tält. Invecklad historia om tältet, men dom ska ha en hel finsk familj hemma på jul och bor på typ 22 kvadrat, så det vart tält. Vi åker dit, bygger lite, hostar lite, fryser en massa. Sen går vi in på kafferast. Då ser vi blod på golvet, överallt snackar vi nu. Lillemor, den lilla vita ängeln har skurit upp ena tassen så hon blöder, och blöder och blöder. Det är bara att ta fram sjukvårdslådan och tejpa och ta han om mammas lilla kråka. Hon vart inte glad. Nu har vi precis kommit hem och ätit, färsk pasta med skinksås, helt fantastiskt gott! Nu ska tomtar och gran upp. Sen ska jag dricka blåbärsglögg och njuta av att jag snart får ge alla deras paket. Och Lillemor är sur, fortfarande. Dessutom är det mycket MYCKET synd om henne.

Snörvel, på riktigt!

Herredug, hur kan jag ha så mycket snor i näsan? Jag som älskar julen tycker att det är sjukt orättvist att jag blvivit sjuk nu! Så, kom och gör mig frisk! Min stora julhemlighet vart klar igår, efter många fula ord och lite skäll på Madde så vart jag badabom klar. Nu ska vi göra om lite i hallen, en byrå ska dit och sen ska vi hänga undan alla jobbkläder, vi har ju ingen användning för dom nu när vi är lediga, och speciellt inte när hela våran enorma hall är full av dom! SSAB kan skicka ut grejer dom.. Kanske skulle klä på sig också, innan vi ska till Rickards pappa och hjälpa till. Ewerts allservice, det är vi de. Sen måste jag tacka för snälla kommentarer och fråga hur Luckeboi kunde veta att jag bott i Hedemora? Hitta.se kanske?

Tusseliten

Idag har det vart synd om mig, nästan hela dagen. Så nu ska jag se på Macgyver och kramas

Jobbelijobba

Japp, ledig ett par timmar till. Sen iväg till jobbet. Och jag ska försöka mig på att få en date med Ida imorrn bitti så jag slipper åka hem och vänta på att alla affärer i hedemora ska öppna. Känns ju lite bittert om jag måste göra de. Vill ju gärna spara på pärlan lite! Vi sitter och ser på Jönssonligan på tv, dom filmerna är verkligen helt underbara! Jag kan se dom 1000 gånger och tycker ändå om dom. Nu ska jag pussa på min man som tack för det underbara myset nyss, höhö.

Husby Värdshus

Alltså visst, maten va god. Inget att klaga på. Laxen va helt ljuvlig, alltså helt fantastiskt, skulle kunnat äta tre fiskar själv, utan problem. Men, när man har julbord för hur många som helst som företag så kanske man ska ha fler än 3 gymnasietjejer som jobbar. Tallrikarna försvann inte, det spilldes och maten kom inte fram som den skulle. Men annars är jag ptroligt nöjd med kvällen. Underbart sällskap, min svärmor och svärfar är bra dom! Tack svärfar Janne för hjälpen med hundarna och tack för maten svärfar Göran! Nu ska jag ta och se på spårlöst försvunnen och få upp värmen i huset igen. Vi va ju borta ett par timmar så nu är det kallt, någon som vill skänka en förugn till oss kanske? Eller kanske en luftvatten värmepump? Ni får välja ni, jag är generös idag!

Julbord

Idag blir det ett till julbord, Göran, min ena svärfar ska firas! Och jag är ju så snäll så jag ställer ju självklart upp på att bli bjuden på mat, haha. Vi eldar för fullt för att kunna duscha, sen funderar jag på att locka håret, men jag är inte säker än.. Och vad jag ska ha på mig har jag ingen aning om. Men det prdnar nog sig. Nu ska jag pussa på mitt lilla hjärta och klappa på Lm och Ingvar som ska vara hos farfar!

Tröttmössa

Jag va bjuden på fest idag, va urpeppad! Kände att det verkligen skulle bli kul. Nu ligger jag här i soffan och tycker synd om mig själv, jag är så trött och mår så dåligt. Och då vart jag glatt överraskad av mig själv att jag har ungefär, en miljard saker att göra imorgon. Minst alltså. Och då är ändå alla julklappar utom dom till Rickard inhandlade. Men det ordnar sig. Men antagligen inte innan julbordet imorgon. Och jag hoppas innerligt att jag får lön nu på måndag, annars blir jag deprimerad. På riktigt. Nu ska jag ta och glo klart på morden i midsomer och engagera mig i att sluta frysa. Sen är det sängen. Det är en fördel om jag är lite mer vaken än Rickard imorgon som är ute och jobbar natt nu. Två sovande gäster på julbord kanske inte är uppskattat!

Julklappar!

Nu så ska vi upp till stora staden och köpa de sista klapparna. Det fattas till syskonen och föräldrarna, alltså i princip alla. Haha. Inatt så sov jag som en stock, så fantastiskt skönt att få sova en hel natt. Första gången på mycket länge. Jag börjar bli sugen på något att äta men tror inte det är någon idé att äta innan Blänge, jag har ju en man som nästan garanterat vill äta direkt vi kommer dit. Jehovas plingade på och väckte oss idag, dom brukar komma hit. Men nu på sistone så tror jag att frekvensen har ökat. Dom är här JÄMT. Och tanten är så liten och söt så jag vill inte slänga igen dörren på dom heller. Vi tar deras broschyrer, säger att dom ska ha det bra och går in igen. Sen vill jag tillägga att 7 himlen på 5an är nog ett av de roligaste,. larvigaste programmen som finns!

Säger upp mig

Ja, för idag iaf. Mina sista krafter tog slut av att köra hem från Zanna. Men de va gott där. Nu ska jag se Remington Steel och ägna kvällen åt min älskade tv-apparat. Jag tror det är någon raring som har smittat mig med en härlig förkylning, och den ska ha stryk! Men, så ni vet allihop, så är det alldeles strax jul, mihihihihi. Och det ser jag såååå fram emot. Lite lön på de här så vore jag ännu gladare, klappen åt Rickarden måste ju köpas! Jag hoppas han blir nöjd, mitt hjärta, men det tror jag. Och annars får jag helt enkelt köra med standard presenten : Ett snöre runt midjan och resten av Isan á naturell. Den brukar han uppskatta! Ho ho ho, i år finns det många snäll barn i min familj som vill ha massa paket, bara så ni vet liksom...

Zannani!

Grattis Zanna som fyller 25 pannor idag! Hoppas du får en fantastisk dag! Klockan 3 ska jag dit och gratulera mer riktigt, jag tror ju faktiskt inte att hon ens läser den här bloggen.. Men jag berättar ju för er iaf! Nej, nu ska jag peta i mig kaffet och sluta ha ont i halsen.

Skallebank!

Dessutom har jag rikets huvudvärk. Huvudet känns som det ska gå i en miljard bitar, ungefär. Kanske fler, om jag ahr otur. Men jag ska pinna på ändå, hemligheten går så rackarns bra faktiskt! Och ja, jag gissar att ni är lite nyfikna, och det får ni vara. För för er tror jag inte att det är särskilt spännande egentligen. Men jag vet att ni är ena nyfikna strutar allihop!

Bönder och hemligheter

Nu så kollar jag på dom stackars patetiska bönderna på fyran. Herregud vilken mardröm att träffa en sån stackare! Träffar min framtida dotter en sån så kommer Rickard ta fram hagelbössan! Och sen håller jag på med en liten, liten hemlighet. Som jag dessutom måste skynda mig massor med! Annars förstörs hela grejen liksom. Men, vi får se, just nu vart jag tydligen populäraat i stan då hela världen hör av sig samtidigt! Mycket att göra liten tid.

Förresten

Vi va hos farmor och hämtade de absolut sista grejerna nu. Linneskåpet vart tvbänk i det Ewertska hushållet, skitsnyggt. Och byrån har vi inte riktigt kunna placera än. Vi bor liksom på 5 rum och kök med 2 möblerbara hallar på 138 kvadrat + hel källare. Och vi har ingenstans att ställa möbler! Det är helt sinnesjukt, för vi har ju egentligen inga saker.. Tycker jag iallafall. Vi har liksom inget belamrat hem, bara fina stora gamla möbler. Jag har dessutom en skänk hemma hos pappa tror jag som jag ska försöka stuva in... Bökhyllorna i syrummet börjar gå på sina sista, dom ligger liksom risigt till. Ahhh! What to do liksom? Jag älskar ju möbler och lampor!

Flytteri flyttera

Jajjamen, bara älski-darling kommer hem ska vi åka till Långsta och hjälpa världens bästa tant Barbro att flytta. Hon hittade en billigare och bättre lägenhet bara sådär. Snacka om flyt. Nu ska vi bara hitta en man åt henne som duger. Och det är svårt. Någon som vet vart man hittar en svensk version av tönten i Criminal Minds? Hittar ni honom så hör av er, tant Barbro är garanterat intresserad! För er som inte har hunnit kolla ut idag så har vi fått lite snö. Här är jag i princip insnöad. Vart är grannen när man behöver honom som bäst?

Alltså, herregud!

Igår, vilken dag! Jag dör hellre än gör om den dagen. Jag va så fruktansvärt bakis att det liknade ingen sort, klockan 9 igår kväll va jag tvungen att upp och kräkas! Vi började nyktra till här hemma vid 3 igår eftermiddag, det var fruktansvärt! Tur vi hade varandra iallafall.. Och idag tycker jag synd om Rickard som va tvungen att gå upp och jobba förmiddag, stackars liten! Men vi hade sjukt kul vi flickor, talade och talade och talade, och drack kanske ett par glas vin emellan..

Städdag!

Jajjamen, idag ska huset bli fint som snus, eller finare helst. För imorgon jobbar jag, och sen på lördag är det först julbord och sen tjejkväll här, och vem vill visa upp dammtussar? Maken är nere och gör eld, och jag.. Ehm, jag facebookar mig jag.. Men det går över, lite kaffe nu och sen är det fart! Jag kan också berätta för er att jag väntar me hoppas absolut inte. På vad, det får ni nog veta vilken dag som helst!

Öppet brev till Tomten, Gud eller vem fasen som helst!

Jag är en av dom som brukar få julkänslor strax efter midsommar, vill börja pynta till påsk ungefär och planerar julklappar på nyår. Men i år, i år så har ni bannemig tagit priset!!! Vart i helskotta är snön?! Fixa fram den illa kvickt, annas tänker jag INTE vara en snäll flicka nästa år. Och då är det erat fel!!!!! För att muntra upp världen har jag spotify, och jag älskar det.

I de mörkaste stunder

Då finns mina vänner där, även om jag inte tror det. Jag har haft en riktigt deppdag, allt har bara känts så jäkla tungt. Och då precis när jag kände att livet inte kunde bli mörkare. Då plingar det till på msn och min dag är gjord. Gudars vad glad jag blev, för egentligen ingenting, och absolut ingenting att vara glad för. Men jäklar vad jag började må bra helst plötsligt. Det är verkligen synd om vissa människor, dom är så patetiska att man egentligen inte får skratta åt dom. Men vad ska man göra då? Precis, släng av ett asgarv och njut. För de flesta människor har det sämre än er, var lyckliga för det ni har och för dom ni är. Och om människor skrattar åt att ni är patetiska sopor, så ta er i kragen och gör något åt det.

Revben-

-sspjäll tänker jag göra någon av dessa dagar, idag eller imorgon är stora frågan. Jag skulle behöva rensa uppe idag, men eftersom vi inte hann sätta upp lampar så är det redan bäcksvart i syrummet så det känns inte som någon stor idé. Inte om jag inte vill använda min fina pannlampa jag fick förra julen, kanske vore en idé? Vad tycker ni? Pyjamasbrallor och pannlampa, vilken outfit! Snart ska jag koka färska pastakuddar och ha pesto till, det kommer bli hur gott som helst. Enda som är synd är att jag inte gjort dom själv.. På önskelistan i år står en glassmaskin och en pastamaskin, jag tror jag skulle ha stor nytta av dom båda! Och ikväll ska jag göra rotsaker i ugnen, eller rotsaker? Potatis, morötter, lök och rödbetor med kryddig korv till. Hmm, undrar om jag är hungrig eftersom jag är helt insnöad på mat idag, men den bjuder jag på! Och appropå insnöad så har vi massvis av snö på våran gård, I love it!

Yarnsale

Ja, någon som har massor av garn att sälja så är ni välkomna att höra av er. Jag vill sticka, sticka massor av saker!! Sen vill jag göra ett dockskåp också, hjälp någon?

Mumma!

Idag har dagen hittills gått ut på att äta sushi. Och nu ska vi åka iväg och äta thaimat. Mycket bra dag med andra ord! Jag har gjort mig fin, med dunderstor tröja och strumpbyxor och sminkat mig lite. Helnöjd! Rickard varmkör bilen just nu så jag ska hoppa i mina snygga vinterstövlar och ta mig ut till bilen. Jag hade dessutom en väldigt bra men mystisk dröm inatt. Hinner jag kan jag ta den lite senare. Men nu så ska jag se introt till unga mödrar innan vi åker.

Kylslaget

Fanns det en tävling i att kunna ha kallt inne så vann vi nog den idag. Det kom nästan varmluft ur kylskåpet, mycket härligt! Men efter intensivt farmvillande så har mitt lilla hjärta gått ner och eldat, och bara det tar sig så ska vi till skogen med hundarna. Dom har haft en mycket tråkig helg, först akutenbesöket med lillebror, och igår var vi och rensade ur farmors lägenhet, så idag ska det bytas gardiner, jag fick ta ganska mycket tyger och grejer, så nu har jag de illsnyggaste 70 tals gardinerna som någonsin funnits. VArför farmor hade dom som tyckte de va fult vet jag inte, men nu är dom mina. Sen ska jag fixa lite blommor och mysa på med maken, jag fick reda på igår att jag är ledig idag, och det gör mig ingenting. Skönt att ha en dag hemma. Nej, plocka va bordet och sparka på sig kängorna kanske.

RSS 2.0