Kalasande tröttar ut en

Ja, iallafall om det är fem treåringar och en femåring, tjejer allihop, som håller låda. Vart får dom all energi ifrån kom jag på mig själv med att fundera, innan jag såg att skålen med maränger var, i princip, slut.
Sockerchock kallas det nog.
Men jag tror dom hade rackarns roligt allihop, och jag med.
Så nu ska jag nog sätta mig med min bok och läsa en stund, sen ska jag ta och skicka i mina nya mordkommisions avsnitt i datorn och somna in framför de. Imorgon ska jag ju få lära mig en massa nya saker, såhär sista veckan på jobbet. Få se vad man ska ta sig till efter det. Dom få timmarna jag har hos världens bästa H räcker inte så långt tyvärr. Men men, allt ordnar sig, och den som lever får se.


Beundrandsvärt

Det finns en del människor på denna jord jag beundrar av hela mitt hjärta. Dom som får mig att känna att livet är verkligen ljust och vackert, dom som sprutar energi på oss runt i kring och lyser upp ett rum bara av att stiga innanför dörren. Det är dom människorna som gör andra glada och på bättre humör, bara genom att vara sig själva. Dom bjuder på att dom är alldeles galna ibland, dom ställer alltid upp oh dom ger ingen negativ kritik, om det inte är oerhört befogad.
Det är dom människorna som gör livet värt att leva, att få träffa såna som er, få era världsberömda leenden och lite mer energi. Det är mer värt än allt smör i Småland!
Jag tänker inte nämna några namn på er, era sötjäklar, för det är massor av er i mitt liv som får mig att må såhär som inte läser mina ordspyor varje dag. Så jag vill bara ge er som läser en stor duktigklapp för att ni är ni.
För dom människor som kan bete sig på det här viset är bara dom som törs vara sig själva fullt ut.
Man behöver inte vara snygg, smart, kåt glad och tacksam jämt. Huvudsaken är att du är dig själv och ger andra av dig. Dom som inte vill ha, kan bara backa undan.

Idag har vi haft finbesök hela dagen, jag skulle egentligen ha åkt in till Tea, men jag pallar inte riktigt med den här kassa magen och vill inte köra i den här kräksnön. Uschanpuschan. Och imorgon ska vi på 5 års kalas, där hoppas jag kunna få visa upp snopp-Johan för Rickard så han äntligen får ett ansikte på historien.
Herregud vilken rolig människa det är, han skulle kunna suga åt sig allt som står här ovan. För min del, sen lär ni alla hitta egna såna energibomber.

Viktigt för mig är att ha människor som fungerar som dextrosol ungefär, såna älskar jag!


Huvudbult och magvärk

När jag ställer mig upp bultar huvudet och när jag bara tomglor gör magen ont. Fy för den lede!
Jag har iallafall fått i mig lite fil och flingor idag, och behållt det, det var en stor stjärna i boken!
Nu sitter jag och styr min Fp handarbets kurs jag ska styra upp här i säter, och försöker peppa upp mig för att bli frisk och jobba imorrn. Men samtidigt måste jag elda, gå ut med hundarna, hitta på nåt spännande att äta till Rickard och bara vara en duktig hemmafru.
Men jag längtar till på lördag, gud så jag längtar till lördag!


Klart!

Nu har jag städat klart här nere, jag tänkte gå och möta Rickard nu, men jag är så trött, mår så illa och det är så jäkla kallt så jag ger upp den idén. Jag kom precis på att jag ska böja en timme tidigare imorgon bitti, och inte för att ge er alltför mycket detaljer, men ätningen jag försökte med nyss, gick inte direkt vägen. Urkan purkan! Den här magen vill jag sälja på loppis, för det finns inte en chans i helsefyr att jag kan vara hemma från jobet och vara sjuk imorgon. Inte en sportsocka!
Nu börjar law & order, I love it! Så jag ska tråna efter min man och se på bra tv, jag har det inte så illa ändå.
Och för er info, gudars vad bra det vart i köket! Och ett till inforuta, det enda som är negativt med att ha stort hus är att det är lite för mycket att städa och att jag lätt samlar på mig lite extra grejer...


Vänner

Vänner är som stjärnor, dom syns inte alltid, men jag vet att ni finns där. Och just mina vänner är världens bästa, ni stöttar, ni ställer upp,, ni älskar mig för att jag bara är lilla jag. Ni vet när ni ska skratta åt mig och ni vet när ni ska skälla på mig.
Jag älskar er, och jag hoppas ni vet att jag finns här.
Den här är för er

 
Jag vet att jag inte är någon skönhet eller så
om du lämnar mig kan jag väl det förstå
för vad har jag ge dig som ingen annan har
jag är ingen särskild medans du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ge inte upp

Livet är en gåta du är gåtans svar
allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
för också när jag tvivlar det känns som allt är slut
jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ge inte upp

När jag klantar mig
när jag sviker dig
när jag sabbar och förstör
var kvar ändå
tro för oss två för du vet vad jag än gör
ja vad jag än gör

Så aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ja jag är där för dig

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ge inte upp

Ge aldrig upp
Älskar dig så

Texten är självklart skriven av the one and only Jonas Gardell.


Snubbel trubbel

Jag är lite vinglig på mina fötter, som ni kanske märkt om ni läst ett tag. Läkarna kallar det för överrörlighet i fotlederna, Rickard och resten av världen kallar det för klumpighet, jag säger självklart otur! Jag lyckas alltid ramla i trappor, kliver jag det minsta lilla snett eller inte rakt ner på foten, så viker den sig och jag får rejält ont. Men idag lyckades jag med att bara snubbla lite lite grann, så jag klarade mig kalasbra! Att jag snubblar i trappor händer ungefär varannan gång jag går i en, men som sagt, idag gick det kalas!
Imorgon är det jag som är ansvarig på jobbet här i byn, jag är lite nervös faktiskt, funderar på om det kommer gå bra och jag kommer minnas allt, men det gör jag nog. Sen är det bara kasta sig i bilen för att åka in till stan och jobba där, sen kasta sig tillbaka i bilen och åka till skolan igen. Någonstans där i mellan ska jag dessutom hinna med att åka och ta nya blodprover då dom inte alls var så bra som dom skulle. Få se om det har ordnat till sig. Men, med mitt flyt på det senaste så kommer väl det här blodprovet bara vara början på magnetröngtar och fan och hans moster.
Någon dag nu måste jag nog få en läkartid för att kolla upp den här gamla magen jag har dessutom, den har helt kukat ur nu. Helt värdelöst att må illa och springa på toa 12 gånger om dagen. Idag ska jag nog överraska lilla maken och ta hundarna och möta honom ikväll när han kommer från jobbet, då blir han nog glad, och Ingvar och Lillemor blir det garanterat!
Nej, nu ska jag taktikvila lite och sen mote bort illamåendet!


Bröllopsfotografen

Åh vilken bra film! Fick hem den i lådan igår så vi la oss på soffan igår kväll och kollade. Jäklar vad bra dom är det där gänget alltså!
Och Tuva Novotny, ur snygg får man vara egentligen? Lite smått avundsjuk vart jag.
Igår eldade vi, det va det enda som hände på hela dagebn, va 16 grader hela dagen, inte najs alls. Men idag är det 17 och vi har vart borta hela dagen, så jag fick ta av mig tröjan jag hade över idag.
Nu ska jag sätta mig med min nylånade bok och plöja den innan Rickard kommer ehm och vi ska styra upp vårat staclars hem som ser ur som skräp. Just nu känns det som att det alltid gör det, men det kan ju bero på att jag är kraftigt allergisk mot att dammsuga.


Kommer tid, kommer råd

Jag har försökt att blogga hela helgen, men jag har inte kommit in. Skit. Jag har haft sååå mycket roligt att berätta som jag helt glömt bort nu.
Igår var vi på århundradets kalas, i Aspeboda! Kanongod mat, nåt glas vin, bra musik och dans och framförallt hur trevliga människor som helst! Åh vad vi hade det bra, och nu är jag vitlöksmarinerad känner jag.
Men jag tjyvrökte lite igår, så jag har lite skallebank idag, och det beror inte på vinet, för vore jag bakis hade jag vart 1 miljard mycket sämre.
Idag kanske vi får fint främmande om vi har tur, det vore sjukt roligt. Även om jag lär ta tag i städningen lite innan isåfall. Det ser ut som skräp här hemma, det märks att jag har haft roligare saker för mig, alltså vara sjuk och trött.
Men det ordnar sig!


Tack!

Snälla Theresa, tack för din fina kommentar! Man ska glädjas åt det man har, inte sörja över det man saknar! Livet ordnar sig, jag har huvudet upp, fötterna ner och arslet sitter alltid bak. Jag får vara glad för det istället för att tänka det stora ordet "OM". För om det är så som det verkar, då blir det inget roligt alls.


Skitdagar!

Ja nu kom nästa smäll i magen! Jag avskyr läkarpapper har jag kommit fram till. Fan fan fan fan fan.
Och tro mig, jag vet att det inte är en rolig blogg att läsa just nu, men det måste ju vända någon jävla gång!


Gah!

Ja, dagen började ju jävligt dåligt redan igår, eller i söndags då jag vart sjuk. Jag är fortfarande kravlig och den här veckan verkar gå i en dålig cirkel! Jävla helvetes dag idag med! Jag blir fanimej galen! Värdelösa skitdagar!
Jag ahr inte sovit än, eller jo, jag ljuger och överdriver som vanligt, jag har sovit 2 timmar. Och nu ska jag iväg till jobbet, och när jag kommer hem, då kan jag gissa att jag får ställa mig vid spisen igen. Igår va ju inte direkt en vilodag. Åh vad jag gnäller, men jag är så förbånkat jädra bitter så det liknar ingen jädra förbånkad sort!
Usch och tvi!
Och sen vill jag bara tillägga att den här jädra snön, den kan dra dit pepparn växer, eller åt HELSEFYR!
I Hate U!


Man saknar inte kon förrens båset är tomt

Ja, som ni kanske förstår så är mjölken slut hemma. Tur att jag inte har någon semla att äta, på självaste semeldagen har jag inte fått en endaste liten semla att äta. Och jag hatar det! Skitdag, det är vad den här dagen har vart!


Hundvakt!

Ja, som ni trogna läsare säkert har märkt är inte jag klassens ljus alla dagar, tillexempel nu. Jag har lovat att vara hundvakt åt Dexter, brorsans okastrerade jack russel. Samtidigt som Lillemor löper, nämnde jag att det är lite att hålla reda på då?
Båda är sjukt sugna, och samtidigt är jag lite krasslig fortfarande, Rickard har jobbat natt och är trött, Frans kommer snart hem och är hungrig, och jag, jag är en duktig 50 tals fru och biter ihop och kämpar på. Sprängande huvudvärk och ingen ro i kroppen samtidigt. Så jag eldar, lagar mat, river tapeter och nu ser jag att jag MÅSTE tvätta glasögonen. Och börja stuva spenat, och morötter, och steka korv och koka potatis.
Kul Jul.


Karma Baby, Karma

Det finns ett visst folkslag som jag blir galen och vansinnig av. och det är dom som gör allt för att sprida negativ stämning runt sig. Dom som bara säger elaka saker för att såra andra, och inte kan öppna munnen utan att säga något elakt. Varför gör människor så? Jag är en sån människa som vill att alla ska må  bra och vara lyckliga, jag vill bara att livet ska vara ljust och vackert för mina medmänniskor och mitt hjärta blöder när någon jag bryr mig om mår dåligt.
 Är jag konstig jag? Jag vet att jag är konstig på många andra sätt, men på just det? Det är enligt mig något som borde vara fullständigt självklart för alla att man inte kan springa runt och trycka ner andra för att må bättre själv. Jag tänker på karma ofta, att det man gör, får man tillbaka. Beter du dig som ett svin, är elak och otrevlig mot alla du möter, tror du då på riktigt att någon kommer vara trevlig mot dig då? Tror du att människor kommer fortsätta bry sig om dig och försöka stötta dig när du har en dålig dag? Tillslut tröttnar människor på att man klappar sig själv på axeln och höjer sig själv till skyarna samtidigt som man stampar på andra människor och då slår det tillbaka, rätt i ansiktet och däckar en rejält.
Jag för min egen del är absolut inte ofelbar, jag ahr gjort min beskärda del av skit. Jag har sagt saker jag egentligen inte menar, jag har sårat människor och jag har absolut inte varit någon perfekt liten ängel. Men varje gång jag fått veta hur jag betett mig så har jag försökt be om ursäkt, jag ahr försökt gjort rätt för mig och ställt allt till rätta. För jag vill inte göra illa människor, jag vill att alla ska må bra.
Och den enda anledningen till det är att jag själv har mått så inisjuttsingen dåligt så himla länge och av så många anledningar, jag vill aldrig någonsin, att någon annan ska behöva må som jag gjort många gånger, inte ens dom som gjort mig illa.
Nu tror jag inte att jag har något mer vettigt att säga, så jag ska gå och elda istället.


Min stjärna

Du är min stjärna, jag ser dig inte alltid, men jag kan alltid lita på att du finns där.
Det är en underbar känsla!

Hundarna sitter i hundgården, och jag väntar på killen som ska komma och byta elmätaren som tydligen inte fungerar, fick elräkning på 244:-, jag klagade inte, höhö.
Grannarna har en hund som brukar rymma, men nu va de ett tag sen, så jag tänkte träna hundarna på att sitta i sin fina uppstyrda hundgård som Rickard dessutom skottat åt dom. Då kommer självklart grannhunden hit, gissa om Ingvar är uppstressad till max? Jag blev så imponerad! Men, som tur är så bor jag på världens bästa ställe, så grannen  kommer löpandes med koppel och frågar vart han är, den lilla rymmaren, innan jag ens hinner ringa! Det är inte alltför konstigt att han vill hit heller, eftrsom Lillemor löper..
Nu ska jag vänta tills killen med elmätar'n varit här, sen ska hundarna få komma in, och jag ska börja riva tapeter. Jag känner att jag har en otrolig energi idag! Helt fantastiskt! Få se om jag lyckas ragga upp någon som vet lite mer än jag om det också, få se vad som ska göras och inte göras.
Här ska iallafall donas, det är summan av kardemumman!


Just Visitng

Blir det ikväll, filmen alltså. Imorrn ska jag jobba röven av mig, sådäså. Och foortsätter med det på torsdag också.
Och i helgen är jag bra sugen på svenska rallyt, men jag vet inte riktgt hur det blir med det..
Nej, nu så blir det upp i sovrummet.
Och ja, jag vet, jag har ett tråkigt liv.


Lax och potatis

Bjöds det på idag i det Ewertska hushållet, ungefär hur gott som helst. Kräftsåsen jag svängde ihop häromdagen va tiktigt god till dessutom!
Nu ska vi pälsa på oss och ut och promenera lite med vildingarna, Lillemor löper, så det är ingen bra idé att låta dom vara på gården så mycket, finns konstigt nog massa hanhundar här i byn.
Nej, kasta in matlådan i kylen och ta på sig promenixbrallorna!


Claudia Galli

Finns det nån snyggare kvinna än henne i det här landet? Jag säger bara åmajgadd!
Imorrn har jag varit gift i 6 månader, så ikväll är det tre rätters som gäller!
Puss å häjj


Överföring Sexköp

Haha, ja ibland så märks det att våra vänner är dom roligaste någonsin.
Oh, jag dör lite grann.
Det jag dör mest av är att jag mår så jädrans illa och har ont i magen så jag ska inte jobba natt inatt.
Jag vill så gärna, men då kommer jag ligga hela helgen sen, och det går magsjuka på både mitt ena jobb och på Rickards. Och det vill vi inte ha hem!
Nu ska jag slänga ikull mig och se om livet återvänder.
Jag ska laga en trerätters  middag på söndag, har ni nåt bra och trevligt förslag om vad jag ska göra?


Tack och Godnatt

Nu ska jag kasta mig genom duschen, pussa min man hejdå och gå och lägga mig. Jag är helt vansinnigt trött!
Och imorgon ska jag först jobba på Enbacka, sen ska jag brassa in till stora H:et och jobba natt, sen därifrån ska jag köra tokfort till Enbacka och jobba där igen.
Och sen, då jäklar är det helg!


Bildbomb!

Bara Isan, precis som ni gillar´n!


Matfrågan

Ja dagens fråga är just nu, vad blir det för mat?
Ska jag ta och tina upp lite köttfärs och göra som en tacogratäng? Eller ska jag ta upp lite fisk och dona till den lite? Eller kyckling kanske?
Det är så jäkla svårt att bestämma sig!
Jag ahr nyss talat med Annelie en lång stund, det var så roligt och trevligt, jag trivs verkligen med att tala med henne! Hon är alltid så glad och har en bra infallsvinkel, känns bra när jag känner att det inte finns någon att tala med.
Någon dag i helgen tror jag att jag ska åka till Grådö och familjen Lindeberg, jag saknar min pappa, mina bröder och deras tanter, jag vill gärna umgås mer. Men, ja jag vet inte riktigt varför det inte är så.
Spela lite monopol kanske?
Nej nu ska jag ringa min man och berätta att han är bäst, sen ska jag ta mig i kragen och styra nån mat.
Jag kan inte gå hungrig till 23 ikväll, det funakr inte, magen blir förstörd och humöret börjar redan svikta.
Så, kragen är tagen

Nu kan jag outa oss

Japp, håll i er nu. För här ska det outas.
Jag och Rickard har försökt få barn, väldigt länge nu. Och nu idag så fick vi äntligen ta första steget.
Eftersom ingenting har hänt så har vi sökt hjälp. Och idag var vi och talade med kuratorn, tog blodprov och fick en butt åt Rickard.
Äntligen är det på g, dessutom fick vi tid till nästa möte, då vi får veta om det är något fel, eller om allt är som det ska vara. Och hur vi ska gå vidare.
Det är så förbaskat skönt att det äntligen är på gång!
Om ett år eller 2 så kanske vi har ett barn. Det är en så stor och fantastisk tanke att det är helt galet.
Vi fick även tala om hur vi ställer oss inför adoption, om det skulle vara nåt problem. Och adoptera kan vi mycket väl tänka oss. Vi skulle älska det barnet minst lika mycket som vårat eget.
Så den 10 mars nu får vi veta lite mer, då har dom analyserat alla prover och vi får reda på hur vi ska gå vidare.
Den 10 mars är dessutom min mammas fördelsedag, det känns också helt underbart, på ett väldigt konstigt sätt.


Övergiven

Ibland känner jag mig så sjukt ensam, övergiven och bortglömd.
Varför?
Säg det den som vet. Jag vill också bara bli.
Men nu kommer världens bästa Ida, så jag ska dricka en hel kanna kaffe, dränka mina bekymmer med koffein.


Imorgon är det tisdag!

Och just Tisdagen den 2 Februari 2010 hoppas vi stort på.
Mycket stort dessutom!
Men man ska inte ropa hej innan man kommit över ån, så istället tänker jag just idag skriva om, just idag.
Jag har varit mycket duktig och ringt alla samtal jag var tvungen att ringa, jobbat och varit duktig.
Kom hem till mina små änglar och fortsatte på Rickards dagsverke, nämligen att elda.
Jag tror jag ska plugga i iPoden och svänga en vända med dammsugaren innan dagen är över. Men först och främst ska jag njyta av ett härligt hem till gården avsnitt.
När Rickard inte är hemma finns det inga störningsmoment, utan jag kan sitta här i mitt hörn och njuta!
Det ska bli lövli som tusan de!
Jag ska ta mig i kragen och gå till en naprapat, mitt liv kommer bli enklare efter det. Jag är helt hundra.
Nej, nu är det dags att sluta ordkräkas och ta tag i de här livet.


RSS 2.0