Tacokväll!

För att vara lite unik, och göra nåt som inte resten av landet gör en fredagkväll, så äter jag tacos. Eller jag och jag, dotra är med och vi är hos fillifjonkan och hemulen. Nu ska vi palta i oss marängsviss också, man ska hålla skinnet spänt! Karamellen är som vanligt helt chill, hon bollas runt och sover på oss alla. Jag får sjukt mycket hjälp. Sen kommer hjärtgubben hem, alltså, 7 veckors trampande på varandra tog ut sin rätt. Jag hade kunnat strypa honom sista veckan. Men nu, efter 3 dagars jobb håller jag på att längta ihjäl mig! Min man är bäst, för mig. Sen kan jag sponsra med bilden på en hemuliansk babysitter ser ut. Varsågoda!


Kolla! Amningskudden is the shit!

img_5983 (MMS)

Kolla! Amningskudden is the shit!


Drömmen om ett barn

Alltså, nu börjar det droppa in sms nästan varje dag från folk som sett mig på trailern. Och jag är med i nån sekund bara. Hur sjutton ska de bli när vi verkligen är MED liksom? Nervös är jag nog minst sagt, nu har jag nog insett lite vad vi gett oss in på. Men som jag sagt, om det kan hjälpa bara 1 par att söka och få hjälp är det värt det. Sen vill jag att ni som inte är inne i svängen kanske förstår lite mer hur det är för oss som inte kan. Att alla som blir gravida av att nån skakar med kallingarna bredvid er inser hur lycklig lottade ni är, att ni ska tacka, buga och bocka för det. Det är ingen självklarhet. Det är ingen rättighet att bli förälder, det är ett privilegium. Så, kära vänner, kom ihåg att ta fram stora näsdukslådan eller en tvättbar filt, sätt er bekvämt i soffan på torsdag klockan 20.00 och se hur det är, och se hur det fungerar.

Kollakolla!

Såhär nedrans söt är hon! Kräkisen, hon får heta så eftersom att hon nyss spydde mig i håret. Men de gör ingenting, hon är söt ändå! När Rickard kom hem slet vi på honom mjukisarna och Märta tog av sig klänningen, sen låg dom och mös. Godingarna!


Bäbiskafé!

Nyss var vi på bäbiskafé, hur bra som helst! Dessutom är vi glada att vi får längta efter hushållets pappa. Ni ska få se sen hur fin karamellen är alltså! Helt galet! Men, linneklänning är inte det ultimata bäbisplagget, men så fint!


Natt!

Just nu håller bokmalen i mig på med 3 böcker, eller ja, jag lyssnar på en ljudbok och läser 2. Ljudbok är perfekt att somna till, fast jag får inte sova än, måste byta skiva snart. Jag ordbajsar, jag vet. Men jag är så tom i hjärnan och sur och bitter. Utan någon egentlig anledning. Eller ja, att jag är trött gör nog det mesta. Dessutom luktar det fis här, och det är inte mitt fel.. Märta hejar förresten på Frida i Idol, såhär glad vart hon när Frida sjöng. Go Grådö liksom!


Och kolla här, snacka om onödig varningslapp!

img_3404 (MMS)

Och kolla här, snacka om onödig varningslapp!


Trädgårdsdag!

img_3642 (MMS)

Trädgårdsdag!


Alltså, kan man annat än att älska hösten?...

img_4398 (MMS)

Alltså, kan man annat än att älska hösten? Det är vackert ute, skön luft att andas och alla här hemma har energi att hålla på. Och vi håller på. I trädgården. Både jag och Rickard älskar att påta och dona, så efter en shoppingrunda gick vi ut. Nu ryker fulbuskarna!


Inatt var en sån nätt som fick mig att för...

Inatt var en sån nätt som fick mig att förstå saker. Första förståningen var: mim sömn är värdefull. Andra: jag är sjukt bortskämd. Och slutligen: jag förstår varför man förr i världen gav barnen whiskey på tussar. Synd nog så var barskåpet för långt bort. Vi måste nog börja sova i vardagsrummet.


Jag har fått höra att man som förälder ska...

img_9707 (MMS)

Jag har fått höra att man som förälder ska hålla sina barn i handen genom allt i livet. Här är det tvärtom, hittills iallafall. Märta håller mig i handen genom allt, och det har hon alltid gjort. Märta är den starka delen av mig, hon är lyckan och glädjen. Hon är hoppet och styrkan. Hon är sin far, men i mindre format. Märta är allt jag behöver för att laga min trasiga själ.


Tänk om jag vore man just nu, då skulle ja...

Tänk om jag vore man just nu, då skulle jag säkert inte behövt varit vaken med Märta inatt. Jag skulle säkert inte behövt ens klä på mig, och jag skulle absolut inte behövt gå upp ur sängen för att göra eld och fundera på mat. Hade jag varit man så hade min fru ordnat det åt mig nu när jag är förkyld. Tyvärr är jag inte man. Min man, han gick dessutom upp före mig så jag fick fixa Märta, han tycker tydligen att det är skönt med ensamtid. Kul för honom, eller vad säger ni?


Här är bästa sovstället, så länge mamma si...

img_9429 (MMS)

Här är bästa sovstället, så länge mamma sitter obekvämt så är karamellen helnöjd. Så mamma sitter som en kråka och beundrar henne. Lika bra att passa på innan hon fyller    trots!


Här sitter jag framför tvn och väntar. Jag...

Här sitter jag framför tvn och väntar. Jag har fått så många meddelanden om att jag blivit sedd på tv, mer än en skymt. Men har jag sett det? Näppon päppon! Märta ligger och klämmer mig på tuttarna och Rickard psar bilder på mig, alltså, idag snurrar världen runt mig! Snart kommer dessutom svärmor och ska äta min nya favoriträtt, kycklingtacos! Hur gott som helst!


Drömmen om ett barn. Ja, så heter det. Och...

Drömmen om ett barn. Ja, så heter det. Och det är en titel som stämmer bättre än ni förstår, ja kanske inte ni som suttit i våran båt. Men, för oss slutade de lyckligt. Vi har tur, tur som tokiga!


Mammafika

Idag ska jag iväg på mitt första mammafika, jag och Märta ska på värsta äventyret!
Vi ska åka till Västerby, fattar ni?! Ända till Västerby, utan Rickard.
Som tur är får vi Zanna och Nemo som stand in, så vi kanske hittar dit och hem igen.
Med oss vet man aldrig annars.
Men först ska vi duscha och göra oss fina, eller JAG ska duscha och göra mig fin, Märta är fin ändå!
Sådäså.
Hon ska bara bli påklädd så hon slipper åka i bara blöjan, kan bli kyligt åt henne, och då får jag kompanistryk av släkten.
Men, nu hinner jag inte ordbajsa nåt mer, jag lär göra nån liten nytta idag med.
Kom ihåg, jag sa LITE.

Underbara ni

Maj gadd, vilken underbar dag.
Fullt med underbara människor här, och en stor dos Sunes Jul gjorde att mitt liv vart mycket roligare att leva.
Så nu ska jag  spela lite på fejjan och sen försöka hålla mig vakrn så jag får se Crminal Minds.
Sjukt bra.
Tack alla som varit här idag, ni är fantastiska!

Dagens humor

För att muntra upp mig i mitt nedåtskov så sitter jag och youtubar lite riktig humor.
Den som inte tycker att det här är roligt, den är nog inte riktigt riktig.
Rudolf är min idol.
Jag älskar Rudolf.
Han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
Kolla liksom ungefär 2.30 in när han tar sats.
Man blir lycklig i hjärtat. På riktigt.

Åh.

Det här är inte min dag.
Vi säger inget mer än så tror jag.

Den här då?

Eller ska man kanske ha den här?
Ja, jag är enkelspårig och tråkig, jag veeet.
Men nu har jag snöat in på det här dopkrånglet.
Det är nog mest för att jag inte ska lacka ur och få frispel på allt som krånglar som jag vill planera musik.
Pastorsexpeditionen ringde nyss, och vi får inte rätt präst heller nämligen.
Men, det går nog tä sig ska vi se.
Finns det nån som har ett bra förslag på nån fin dikt också kanske?

Doplåtar

Nu är den stora frågan, vilka låtar ska vi ha på dopet? Eller för att vara helt ärlig, vilken låt.
Mest troligt kanske vi inte får nåt mer än en psalm, då vi får ha ett stressdop då vi måste byta dag för att svärmor ska kunna vara med.
Men, karamellen blir döpt, och det är enligt mig som är såååå religiös, det viktigaste.
Dom här låtarna tycler jag är fantastiskt vackra, vad tycker ni?

Åh, idag hade jag velat dra iväg på tränin...

Åh, idag hade jag velat dra iväg på träning, på bodypump. Nån gång i mitt liv ska väl jag vara sugen på att träna också! Sen vill jag påminna er om att se på tv 3 den 6 oktober klockan 20.00! Det är ett viktigt ämne som behöver upplysas om och dras fram i ljuset. Så kom igen, slå tittarekord nu!


Karamellen ligger och chillar hos farmor. ...

img_2014 (MMS)

Karamellen ligger och chillar hos farmor. Skönt som sjutton ska man ha de, ligga duger inte. Bestämd är hon minsann, lilla tanten. Ja, inte farmor, hon är så timid så. Men Märtan!


Karamellen ligger och chillar hos farmor. ...

img_2014 (MMS)

Karamellen ligger och chillar hos farmor. Skönt som sjutton ska man ha de, ligga duger inte. Bestämd är hon minsann, lilla tanten. Ja, inte farmor, hon är så timid så. Men Märtan!


Jag vill bli testpilot!

http://smartsontestpilot.se/belogic/bli-testpilot/
Nog sjutton vill ni att Märta ska få bli testpilot för en ny, tuff, flashig barnstol?
Självklart är svaret!
Nu när hon ska bli kändis och allt, hela Hedemora kommer säkert veta vem hon är!
Hon ska ju in i södran på bebissidan till helgen!!
Är hon riktigt snäll kanske vi skickar in bilden i DD också. eller ja, det måste vi nog göra, våra Långshyttingar har ju DD.
Så, som sagt.
En flashig barnstol är vad vi behöver om ett par månader.
Här har ni ett klipp på den vi vill testa.
Se och njut.
Pöss å häjj från oss.
http://www.youtube.com/watch?v=i8jS_AE-WXA

Okej, det är inte skrivet i sten. Men hos ...

img_6294 (MMS)

Okej, det är inte skrivet i sten. Men hos skatteverket, och det är nästan samma sak. Nu heter den här goda lilla karamellen Märta Vilda Viola Ewert. Hur fint är inte de? Jo, hur fint som helst! Just nu är vi ute och "hjälper" pappan i familjen. Ur-ewerten så, kan han kallas. Han gör fint på gården, själv läser jag en spännande bok och kollar på. Alldeles utmärkt!


Nyfiknisar!

Sådärja, nu kan jag outa oss.
Om det är nån av er som sett en blänkare på trean, och kanske sett nån ni känner igen, i sjukhusrock.
Ja, då va de kanske jag.
Det är nämligen så att vi ska vara med i en dokumentär om IVF och barnlöshet som börjar nu i Oktober.
Så ni kommer alla kunna följa vårat äventyr, hur Märta kom till.
Vårat lilla mirakel!
Så, nu vet ni.
Nyfiknisar!

Nyss såg jag mig själv, mahaha! Och ni vet...

Nyss såg jag mig själv, mahaha! Och ni vet ni vart?! För ni såg mig kanske ni med! Tihi!


Idag har vi en såndär dag, en såndär göra ...

img_4544 (MMS)

Idag har vi en såndär dag, en såndär göra nytta dag. Hittills har Rickard hunnit ta ner granen, kört ett par vändor till tippen och dessutom hunnit med mig. Jag har rensat ogräs och ammat, och ammat och ammat.


Med vänner och familj som mina, om alla ha...

Med vänner och familj som mina, om alla hade de alltså, då skulle de inte finnas krig i världen. Hujedamig så fantastiska ni är! Jag ville bara hylla er lite grann:)


Käraste vännen, vem kan hjälpa mig att pho...

Käraste vännen, vem kan hjälpa mig att photoshoppa några bilder? Det är inget avancerat som ska göras, klippas bort nån tutte här, sudda bort en tutte där, ja ni fattar. Nån? Kom igän nu! Det ska framkallas kort här i Backa förstår ni!


Jeans och t-tröja är dagens outfit. Fräckt...

img_2236 (MMS)

Jeans och t-tröja är dagens outfit. Fräckt, fräckt, helfräckt!


Gud, jag är sådär hungrig som bara jag kan...

Gud, jag är sådär hungrig som bara jag kan bli. Det är från märgen och ut liksom, och jag har fläskotletter och potatis i kylen som bara väntar på att jag ska kasta mig över dom. Mums. Maj gadd. Märta min ängel, somna nu så mamma får glufsa! Jag fick nyss användning för min högt älskade bröstpump, jag hade så ont i bröstet, pumpade ut 30 millimeter så att alla kanaler öppnade sig och sen ammade jag i Märta tills hon vart mätt. Kalas, nu mår jag kanonis igen!


Har ni nånsin sett nåt så sött?! Naej, de ...

img_5337 (MMS)

Har ni nånsin sett nåt så sött?! Naej, de tycker då inte jag att ni har gjort!


Ska ni läsa böcker av en författare, välj ...

img_1386 (MMS)

Ska ni läsa böcker av en författare, välj Ann Rosman! Helt sjukt bra! Hoppas jag snart får tag på hennes tredje bok också. Den fanns inte i pocket förra veckan, men jag ska nog köpa alla 3 som finns i inbunden utgåva. Så jäkla bra är dom! Så, läs läs!


Nu har jag min första dåliga dag som mamma...

Nu har jag min första dåliga dag som mamma. Fy så jag mår. Jag är så trött så trött. Och Rickard är förkyld, ni kvinnor fattar... Märta är lite snorig hon med, så hon är lite knölig och bökig och jag har inte fått sova på ett par nätter, eller jo, men mindre än innan. Och Märta pratade i sömnen hela natten. Hela natten hörde man "ehm aahh ioh iiih oooh" och som orolig första gångare så ha jag självklar legat på helspänn. Jag hoppas Rickard blir frisk satt så jag får lite avlastning på nätterna. För nu sover han som en död! Peppa mig, tack.


Här sitter vi, utanför SSAB och funderar p...

Här sitter vi, utanför SSAB och funderar på när hjärtgubben är klar med att skriva i när han tänker börja jobba. Märta har tröttnat, jag är trött och Frans rastlös. Men de är kul att kolla på folk. Just nu ser vi en som vi hoppas inte har som jobb att klättra i skorstenar hela dagarna. Han har liksom inte kroppen för de. Mer lik jultomten. Men, som sagt. Kul har vi.


När Märta kom till världen.

Det var en tillsynes helt vanlig Onsdag, iallafall för resten av världen.
För oss var de förhoppningarnas Onsdag, dagen D.
Vi gick upp och åkte till Falun, väl där får vi självklart vänta i hundra år ungefär, vi får komma in och göra CTG kurva.
Vid 10 kommer läkaren in, en helt ny läkare, mitt hopp sviker mig. Jag blir helt övertygad om att vi kommer få åka hem igen.
Vid 11 kommer hon in igen och berättar att jodå, nu ska jag sättas igång!
Vid 12 sätter dom in en ballong, och vi får komma in på BB och jag ska själv dra i ballongen varje halvtimme.
Vi sitter inne på  vårat rum och talar, läser lite, njuter av varandras sällskap och stör oss på kvinnan bredvid som talar (skriker) i telefon, heeeeela tiden.
När jag drar i ballongen vid 15.00 känner jag att det känns konstigt. annorlunda liksom, värkarna blir helt annorlunda, så jag ringer på klockan och berättar för barnmorskan hur de känns, hon undersäker mig, och ja, ballongen är ute! Det betyder att jag är öppen minst 3 centimeter!
Tjohoo!
Så upp på förlossningen istället, väl där så tar världens underbaraste barnmorska Erika Måg, hål på hinnorna och allt är igång.
Det kopplas på värkstimulernade dropp, väldigt låg dos, men iallafall.
Jag är öppen 4 centimeter, och värkarna sätter igång på riktigt.
Jäklar i min låda alltså!
Jag stog de första timmarna mot acn och bara andades in den kalla luften, jag var så himla varm i kroppen att jag trodde jag skulle koka upp, men jag hade inte speciellt ont.
Efter ett par timmar så kom värkarna så galet tätt, jag visste inte vart jag skulle ta vägen, så jag bad om akupunktur, men när dom satt nålarna så fick jag veta att jag var tvungen att ligga still, så de var bara att dra ut nålarna igen, för jag ville vara uppe och gå.
Då testar jag lustgasen, men den är så varm att efter 2 andetag så ryker den, fy tusan sån äcklig luft!
I det här skedet har jag värkar konstant, inget mellanrum alls.
Jag kände mig som i en lite glasbubbla, eller som att jag var skitfull.
Väldigt obehagligt, så jag släpper stoltheten och ber om epidural.
Den blir satt på en gång, gjorde fruktansvärt ont när människan drar isär kotorna på mig, men efteråt fick jag 20 sekunder mellan värkarna, en enorm lättnad!
Då undersöks jag och Erika säger "Men Isa, du är ju öppen 9 och har bara en kant kvar, nu är det dags!"
Klockan var ungefär 20.40.
Så jag får börja krysta, det gick hur bra som helst.
Jag kände mig så stark, så vansinnigt duktig!
Jag andades och tag i för kung och fosterland, Rickard höll andan och så tog jag i.
När halva huvudet på Märta var ute stannar Erika mig och jag får vänta på nästa värk, när den väl kommer så säger det bara tjoff! Och så är Märta ute!
Jag hör hur Rickard skriker "det är en Märta, det är en MÄRTA!"
Klockan 21.16 kom hon till världen, världens finaste lilla Märta.
Jag sprack lite lite grann, blev sydd 3 stygn, och nej, det kändes inte ett dugg.
Märta andades inte när hon kom, men det fixades sig på en gång, och hon är nu världens mest välmående lilla sötMärta.


Åh, vi har nyss kommit hem från familjen L...

Åh, vi har nyss kommit hem från familjen Lindeberg. Märta ville träffa kusinerna sa hon. Och vi ville bli bjudna på mat, så shapp shapp, dit åkte vi. Och nu, efter en sjukt trevlig ock rolig kväll med dom och familjen Eriksson/Petterson så sitter vi i soffan och håller på att gå sönder av mätthet och ont i skrattmusklerna. Vi har bland annat kommit fram till att Gud fick bråttom när Märta var påväg ut och slängde ihop en näve tår till henne, hon fick då bara pektår, de va alla han hade i lådan. Hysteriskt roligt. Vi är såna, min familj och jag! Imorrn ska jag skriva och berätta om hur de gick när Märta kom till världen. Så ni vet liksom!


Alltså, kul jämt är de ju inte att vara mi...

Alltså, kul jämt är de ju inte att vara mig. Men oftast. Kan man se de roliga i att ha så fyllda tuttar att bara jag reser mig upp så sprutar det mjölk, vi snackar SPRUTAR, så kan man ha roligt åt det mesta. Märta äter som en häst, det rinner efter kinderna på henne, ner över halsen och sprutar ur andra tutten. Jag har tappat räkningen på hur många handdukar som Rickard fått tvätta åt oss. Lite service ska vi ha, jag och karamellen! Så den fixar han. Perfekt säger vi, och ammar på lite mer.


RSS 2.0