Valborg

Sköna maj, är du välkommen? Oh ja! Hur välkommen som helst!
Nu så hoppas vi på en fantastisk sommar, jag som ska slita som ett djur hela sommaren behöver nog att ni andra har det bra oh är lediga.
Men idag är jag ledig, och imorgon, underbart!
Nu ska vi duscha och greja lite, sen så ska det åkas och kollas på brasor!
Få se vart man hamnar innan de här är färdigt.
Jag har kommit på att jag ska ha en kampanj med Snopp-Johan så att han kan göra en kandelaber åt mig att ha på altanen. Det vore sååå snyggt.
Nej, nu ska jag dricka kaffe, sen ska jag pilla navelhålet större!


6 timmar ledigt

Ja, sen ska jag till nästa jobb. Jag satt och räknade lite timmar idag, jag kommer på 3 veckor i sommar, jobba ungefär 190 timmar. På ena jobbet. Det kommer sitta dödsfint på lönen de!
Men nu ska jag åka och införskaffa mig en kebab att svulla i mig, sen ska jag pussa på min man och bestämma kläder tills imorrn.
Inte för fint, men appsolutt uppklätt, snacka om svårt!


Marinerad, helgrillad Fläskfilé

Det ska det bjudas på idag, jag svängde ihop en marinad med chilifrukter, vitlök, soya och olivolja. Jag tror att det kommer bli kalas, sen så blir det väl mest troligt en potatis och morots gratäng till det. Mums fillibubblan!
Jag sitter och chattar med Ida på Fb om Möhippan och bröllopet, gud vad roligt vi hade! Tänk om jag kunde få den dagen igen, det vore fantastiskt!
Jag måste åka och handla lite fikabröd idag, för jag orkar inte baka, jag är så jäkla bitter och vrång, så det blir inge av med det. Köpebröd får duga åt oss idag!
Men det kommer bli lika roligt som vanligt, det är jag helt säker på.
Jag kanske blir klar med Melvins filt, det vore ju perfekt. Sen ska jag ta mig i kragen med allt annat jag har påbörjat, men först idag, bara Rickard vaknat ska jag ta och börja slipa och spackla, det känns faktiskt som att det ska bli lite roligt iallafall.


Arbetsför

Idag har jag då minsann förtjänat en duktig klapp på huvudet!
Först så jobbade jag, sen hem, väckte lilla maken, krattade upp massa bös på gården under tiden Rickard skruvade med motorcykeln lite grann. Han kom på att vi behövde upp och hansla lite grejer, så vi åkte till Gubbdagis, aka Biltema. Där shoppade jag totalloss! Jag köpte slippapper, spackel, sekatör, häcksax, och Rickard? ja han fick en 18"s hylsa, men lika glad för de va han. Han hade ju tur och fick betala!
När vi kom hem så fortsatte jag att dona lite, Rickard fixade ihop mitt nya kompostgaller och jag körde skottkärra och invigde sekatören, så nu är det fint på baksidan minsann! Med våra stora almar på gården blir det himlarns massa löv.
Sen gick vi in och då så slet jag ner sista tapeterna och började slipa, imorgon ska jag ta tag i spacklingen och försöka få tag på någon vänlig själ som kan hjälpa mig kasta upp dom nya tapeterna.
Vi ska köpa lite golv och tak också, men det får bli imorgon tror jag. Just nu så ropar MacGyver på mig hör jag, så jag ska upp i sängen och kasta ikull mig. Att göra 3 gånger så mycket som en vanlig dag känns i kroppen, och i huvudet. Speciellt dagar som, dom här har varit, när min rygg inte fungerar alls som jag vill.
Imorgon är det syjunta, jag ska styra lite fikabröd tills dess få se vad det blir.


Lååång dag

Inatt sov jag som en kratta och hade de sjukaste drömmarna på länge, jag var med människor på fester och i badkar jag aldrig ens kunnat drömma om, trodde jag, haha. Men så vart de, vaknade med ett leende på läpparna imorse iallafall, och så har dagen fortskridit. Jag jobbade på förmiddagen, åkte hem, hämtade min man, åkte till Borlänge, kollade på saker. Sen skulle vi åka till citygross och handla bilen full. Men istället råkade vi sladda förbi i Grönskog hos Milla som satt själv hemma med barnen, utan kaffe och cigg. Så Rickard brände till Ornäs och köpte glass, kaffe och cigg. Gissa om han vart poppis när han kom tillbaka till oss tjejer? Oh yes!
Sen så fick vi med småtjejerna till citygross och hem. Att ha en 3 åring och en 5 åring när man är van med att ha inga barn alls, är inte det lättaste jag någonsin gjort, men det gick hur bra som helst iallafall. sen brände vi hem till oss och åt Tacos och glass. Sias vaniljglass med nyponsorbet är en höjdare kan jag berätta!
Dagens citat stog Filippa 5 år för : Vilken tur ni har som kan låna oss när ni inte har några egna barn!
det går ju inte att förneka att vi har det, jäkla guldklimpar! Hade jag bara fått träffa Melvin och Jamine hade min dag varit fullbordad! Men jag är nöjd ändå, nöjd som tusan tillochmed.
Jag vill också tillägga att det är helt galet den här karusellen vi är inne i, jag hinner precis tappa hoppet totalt, då de är dags att börja om igen.
Som en väldigt läskig bergochdal-bana.
Men, som jag alltid säger : det ordnar sig alltid!
Nu ska jag topsa öronen, sen har jag och MacGyver en het date!


Hela gården full med snygga karlar!

Brorsan, Kimmen och Johan är här och åker cross, alla är sjukt besvikna att Rickard jobbar. Men han får vara med nästa vecka. Dom har mig som vätskedepå och parkering, sen ska vi spola av deras crossar med när dom kommer tillbaka. Dom är så jäkla fina dom grabbarna, hade Rickard också varit med hade jag nästan varit tvungen att lägga mig naken på gården och sola. Hahaha, skulle säkert bli väldigt uppskattat, särskilt av brorsan.
Kimmen och Johan har jag då varit ihop med ett par gånger i min ungdomsdagar, riktiga guldkillar båda två.
Dom är såna människor man är glad att dom finns, alla tre alltså.
Jag har Yogat mig en timme idag, shit vad det märks i ryggen, varför har jag inte gjort det här tidigare?
 Sen måste jag skryta upp mig med att berätta att jag redan efter 4 dagar kan göra en övning jag inte kunde första dagen, duktigklapp på mig! Så lite Yoga och lite mindre potioner så är nog Beach 2022 så långt borta, haha, 12 år borde jag kunna bli snygg på.
Jag har dessutom hunnit städa idag, gissa om jag känner mig duktig?
Jag applåderar mig själv och sätter mig vid tvn ett tag tills Grabbarna kommer tillbaka.


Lördagskvällar är lite bättre

Igår var en fantastisk och totalt underbar kväll, först så kom Rickard hem med pizza åt oss, sen satt vi och mös i soffan ett tag. Helt pang bom klampar Jess och Madde in i hallen och fnittrar. Jag blir otroligt uppdaterad med massa skvaller om syrianer och Hedemora bor och så spelar vi kort. Trevligt som rackarns. När dom ställer sig upp för att åka mot hotellet så Jess får ragga så klampar Rikard och Milla in. Vi bjuder på en kopp kaffe och ett glas cola och diskuterar hus, lån inredning och allt möjligt viktigt och världsligt. Sen åker dom hem och vi kraschlandar i soffan.
Jag måste tillägga att jag är vansinnigt nöjd med min Yoga-app på iFånen, hållt på i ett par dagar och har lite lite träningsvärk i låren och känner mig mycket bättre i ryggen. Blir man inte lycklig av de så blir man inte lycklig av något.
Idag ska jag ta en  vals med snabeldraken och Yoga ett längre pass, men först ska jag pilla mig i naveln och peppa inför jobbet imorgon.


Haledusingen då

Jag kom nyss på vad som hände inatt. Min man är ganska rolig när han sover, han brukar prata och göra de mest konstiga saker. men inatt slog nog priset, jag vart sjukt imponerad!
Jag låg och kollade på tv då han bara sträcker in armarna till mig, håller om mig benhårt och tokhånglar upp mig, mihaihihihih va nöjd jag blev. Sen bara vände han sig om och sov igen. Jag menar, hur bra får man ha det?


Prinsessan Madeleine och Jonas

Fy vad dom måste ha det jobbigt nu, en separation är aldrig rolig och att dessutom ha hela Sverige runt sig och läsa om det på första sidan skulle nog knäcka den bästa.
Jag är ett stort fan till kungahuset så jag tycker så himla synd om dom, och att dessutom va tvungen att samtidigt vara glad för Victorias skull måste vara sjukt jobbigt.

Nå, klart om de. Jag har nyss gått in efter att ha varit ute och krattat på gården och druckit saft i solen. Men jag sover ju så himla dåligt om nätterna så jag är trött hela tiden. Jag längtar så till skattepengarna så att vi kan köpa oss en ny säng, och att få tillbaka såpass mycket som jag får känns inte fel de heller, är bra att få åka en bit till jobbet ibland. Appropå jobbt så har Rickard precis åkt dit, men idag jobbar han bara 6 timmar, så det är skönt som tusan iallafall. Får vi nån timme för varandra ikväll, en sån här ledig lördagkväll.
Mest troligt så äter vi nåt och slocknar i soffan klockan 9 ungefär, som vanligt med andra ord, haha. Eller ja, Rickard sover, jag zappar väl på tvn kan jag tro.
Måste in och ta blodprover nästa vecka igen också, gissa om provsvaren va bra den här gången?
Rätt svar : Nix filiskrutt. Bara att ta nya på en annan dag i månaden få se om det kan bli nå bättre, annars får vi väl lösa det med. Sjukt kul när allt går åt mitt håll, eller inte. Men, det är väl så det ska vara i Isa-livet.
Gud sade : Le och var glad, ty det kunde vara värre. Jag log och var glad, och det vart värre.


iPhone förlåt

Jag har vart helt kass på att uppdatera här, jag vet. Stryk skulle jag ha.
Enda anledningen är att Rickard tröstköpte mig en iPhone som jag har pillat med istället. Jag har laddat ner en miljard gratis appar. Och sen har jag jobbat, som vanligt, faast jag jobbar så sällan.
Idag ahr jag användt min Yoga app jag var duktig att dra ner, hur bra som helst. Varför har jag aldrig Yogat mig förut?
Livet kom tillbaka och det vart snäppet roligare att vara Isan igen. 
Nu sitter jag och tomglor på miss Marple på 4+ och funderar på vad man ska svänga ihop för lyxmåltid till Rickard när han kommer hem, just nu lutar det åt micropizza. Det går inte att misslyckas med iallafall.
Igår när jag kom hem efter jobbet stog min man vid spisen och lagade mat åt mig, jag kan tillägga att jag slutade 22,00, så där fick han ungefär en miljard plus poäng.
Idag ska jag försöka uppskatta honom lite mer än jag gjorde innan han åkte till jobbet, då tänkte jag bara sälja honom på loppis. Han riskerade livet genom att avbryta mig, jag HATAR att bli avbruten, speciellt när man aldrig kan avbryta honom, för då glömmer han vad han skulle säga och är sur i flera timmar.
Nej men åh vilket positivt inlägg.
Undrar vart den vanliga glada, fantastiska Isan är?
Har ni sett henne så hör av er!


iPhone

Här har man varit duktig och köpit sig en iPhone, men får jag regga mig på iTunes? Nehej! Får jag då ta hem några appar? Nehej! Jag blir baskemig bittrare än bittrast emellanåt alltså! Fytusan för gammal fisk.
Nu ska jag greja ikull min man så jag blir nöjdare än vad jag redan är.
Mohahahaha.


Matlagning!

Nu ska jag svänga ihop min fantastiska räkgryta åt gästerna som snart tågar in, till efterrätt blir det fruktsallad, måste nog börja med den.
Glass och grädde till, hur gott som helst. Hoppas jag iallafall.
Jag är så totalt osugen på det mesta, och har varit sjukt upptagen, därför som ni inte fått höra nåt saftigt skvaller.
Jag vill också tillägga att kvinnokliniken kan suga röv, gissa om dom hade en tid åt mig?
Nej, precis, bara vänta tills nästa månad. Skoja inte att det känns bittrare än bittrast!
Men men, fruktsallad va de. Och ikväll ska jag mysa med min Karl-Alfred!


OOOOOOH

Alltså, ibland blir jag så upprörd/uppspelt så jag får ont i magen, jsut nu är det en sån gång. Herregud, jag trodde jag hade det hemskt och jävligt ibland. Men jag har det egentligen fantastiskt bra. Jag ska sluta gnälla på småsaker och framförallt sluta tro att folk som läser här på bloggen inser att jag ALDRIG mår så dåligt som det ser ut.
Jag är en av dom som när jag känner mig nedvärderad eller dumförklarad blir oerhört cynisk och tyken. Det är inte meningen, jag vill inte göra så, men jag blir så förbannad och ledsen så det är den muren jag sätter upp. Som ett leende, fast en elak variant av det.
Men ni kan självklart inte veta det.
Jag är inte en brcäklig människa, jag är stark och trygg i mig själv. Sen kan jag vara väldigt gnällig har jag mä'rkt nu. Och det kommer jag försöke sluta med, läste alla nu att jag skrev försöka?
Okej, bra, då kör vi på de.


Criminal Minds

Ska börja nu, annars blir jag ledsen i ögat. Jag älskar den serien, ÄLSKAR!
Min man jobbar natt inatt igen, så jag ska sova på soffan inatt, hur mysigt som helst, eller iallafall så mysigt som det går. Jag är en riktig menshäxa just nu känner jag, jag äter hela tiden och önskar folk att rulla sten i uppförsbacke. Men annars är jag lika underbar som vanligt, haha.
Rickard sitter och försöker bli av med viruset vi fått på hans dator, inte dödskul direkt, tur vi har min också.
Och imorgon ska jag jobba dygn, det ska bli kul att jobba, men jag känner mig lite opepp då jag vet hur himla trött jag blir av dygnen när jag inte kan sova i stan. jag är alldeles för hemmakär. Jag skulle kunna vara hemma jämt och hela tiden. Jag älskar verkligen att bara gå hemma och sparka i gruset.
Men nu så kallar BAU teamet på sin bästa medlem, mig alltså, höhö.


Ibland går åsikterna isär

Men även dom dagar det händer, så står jag bakom mina. Så länge du inte överbevisar mig.
Nu ska jag svänga ihop en lyxmiddag bestånde av makaroner och korv, sen ska jag mysa med min man innan han åker och jobbar natt, den tråkisen.
Han har rensat hela gården idag, han är så duktig och jag blir så stolt över honom.
Himlarns vad fint han gör!
Nejjö, börja med maten istället då.


Underbara liv!

Idag ahr varit en sån där dag så man får hopp om livet igen, allt har varit solsken och glatt, trots yttre omständigheter.
Jag har fått hem min tokfina stege Curre gjort åt oss, snackat lite skit med Staffan, träffat Jessica, Jocke, Simon och Robban och ahft det hur trevligt som helst!
Nu ska jag gå ner och slänga mig i soffan och kolla på Scali och Desperate tills Rickard kommer hem, sen ska jag tokmysa med honom. Han är verkligen världens, världens bästa!
Och imorgon, då jäklarns ska jag verkligen städa här hemma, det vart inte många knop gjorda igår direkt... Vardagsrummet ja, men resten är kvar. Ibland vill jag bo i en etta på 8 kvadrat, när jag måste städa vill säga.
Nej, men Scali va de ja.


När det bär emot.

Jag har en blåsa under tungan, Saaben gick sönder igår (igen), Mazdan är fortfarande trasig, Hubert kom hem idag med en skadad tass, jag har världens pms och väntar på mensen så jag får spola äggledarna.
Allting bär emot idag, det började igår redan. Jag har blivit av med ett jobbpass, och jag skulle dessutom in till Jessica idag och tala med henne. Men nejdå, istället får jag vara hemma och städa och muttra.
Men, dom gånger det bär emot, då märks det verkligen att det finns människor där ute som får hjärtat att klappa ett par extra kärleksslag. Det finns hopp om människor, det finns dom som bara är att sladda in på gården med en trasig bil och få den isärplockad i molekyler, det finns dom som ger en en korv med bröd och en kram.
Jag har dessutom sjukt ont i axeln, jag kastade en stock på den igår.
Men, jag kan inte kalla det skitliv när det finns så mycket att vara tacksam för heller.
Jag har tur jag!


Stolt i hjärtat!

Jag var precis ute på morgonpromenad med hundarna, och dom var så duktiga så jag vart nästan lite rörd! Jag gick runt en vända som jag kallar för gräddhyllan, då det är lite finare och nyare his där uppe, självklart inte lika fint som vårat, men ändå, höhö. Där uppe har en jättetrevlig tjej 4 hästar och när hon tar hand om dom så har hon sina 2 hundar med sig. Dom går lösa, skitsöta schäfer blandisar. Iallafall så springer dom alltid ut och hälsar på Ingvar ooch Lillemor, och då Ingvar är vääääldigt dominant så brukar han göra utfall och försöka med dumheter. Han är ju väldigt speciell, speciellt när jag har honom själv och inte Rickard är med. Men idag, ja visst, först försökte han krångla lite, men sen satt han och Lillemor framför mig båda två och lät dom andra hundarna nosa och dona på dom. Lillemor och hennes tik ville tillochmed börja leka, och Ingvar lät dom göra de. Det här har aldrig någonsin hänt förut, jag vart så stolt och glad!
Jag har lyckats, träningen har gett resultat!
Nu ska jag ta mig ner i källaren och göra en eld, sen så ska jag åka och hämta Rickard för ännu en händelserik dag i Olsbacka!
Igår var jag dessutom ute och körde grannen, jag är nog inte så hemsk som jag tror, hon verkar ju gilla mig...
Vi hade en djup diskussion om livet och dess varför och jag drack 2 klunkar cider, jag känner mig så jäkla svullen så jag ville inte ha mer. Jag går dessutom bara och väntar på att mensen ska komma så jag kan åka på spolningen av äggledarna, hur ont tror ni att det kommer göra på en skala mellan 1 och 10? jag tror på 2, men att det kommer vara väldigt obehagligt...
Men va sjutton, det kommer väl resultera i nåt bra, så jag ser det positivt, ljust och vackert istället!
Allting ordnar sig, och det är alltid mörkast innan gryningen.


Mjahava.

Intervjun gick sådär, jag hade mycket bättre självförtroende och tilltro till att få jobbet innan Rickard förklarade häromdagen att han aldrig skulle anställa nån som haft så många jobb som mig. Tack för den passen. Han är nog född smidig, det är ju samma människa som sa "Jag tycker om dig, för jag gillar inte smala tjejer" till mig veckan efter vi träffades, jag vägde de knappt 60 pannor. Men sedär, här sitter vi, gifta med hus. Gick ju bra det med.
Snart ska jag ta och koka lite ris, för det ska vi ha till den grillade kycklingen jag köpte påväg hem. Och så min nya passion i livet, soltorkade tomater. Jag älskar dom! Och jag ahr aldrig tyckt om dom förut, kanske börjar bli gammal och vis igen nu?
Nej, gubbvila innan man ska laga mat och åka och jobba igen då.
Ikväll ska jag mysa på jobbet, jag ahr fått skarpa order om pizza och Beck-film, vad ska man göra? Jag lär ju bita i det sura äpplet helt enkelt. Mahaha, jag har världens bästa jobb!


Can't help it.

Jag är en av dom människorna som stressar emellanåt, och då är det inte så att det handlar om att hinna i tid till jobbet, nej nej. Utan jag gör nåt som Irene satte perfekta ord på häromveckan. Jag tackar ja idag, och tänker nästa vecka.
Som idag, jag har redan nu hunnit jobba, åka till Mora by, skriva papper, fått mer att jobba, varit ute med hundarna, hämtat ved, gjort eld och facebookat mig. Snart, alldeles strax ska jag duscha, sen ska jag göra mig i ordning och åka på arbetsintervju. Och jag hoppas innerligt att jag får jobbet.
Men jag känner det inte som att jag har bråttom och att saker ska gå fort eller så, på så vis blir jag aldrig stressad (sanning med modifikation) men jag skaffar väldigt ofta på mig alldeles för mycket att göra. För att hinna andas emellanåt. Jag har lätt för att dubbelboka mig och sen styra upp en nödlösning. Men det brukar funka, efter ett par veckor så blir Rickard vrång och skäller lite, så då taggar jag ner igen.
Men jag tycker om när det är lite tempo i livet, för då uppskattar jag lugnet 100 gånger mer sen.
Så på söndag, då ska jag ha en mysdag, jag ska hålla om min man som att jag aldrig mer kommer se honom och berätta hur viktig han är för mig.
Men, jag finns här för er när jag behövs. Tveka aldrig att ringa!
Och nej, så mycket att jag inte hinner med mina vänner, det får jag aldrig, den läxan har jag lärt mig.


Trött-Tröttare-Isa

Gudars skymning!
Igår var jag på intro på nya jobbet, imorgon ska jag jobba eftermiddag/natt i Hedemora, direkt därifrån ska jag åka till nya stället och skriva papper, sen direkt därifrån på anställningsintervju till ett nytt jobb, sen därifrån till Hedemora och jobba efetrmiddag/natt igen. Sen är jag ledig igen, om jag inte får nya jobbet då förstås och måste börja på en gång. Vore hur trevligt som helst!
Vi har Frans här, vi är alldeles för lika för vårat bästa alltså. Herregud vad vi blir osams emellanåt!
Idag va vi till underbara lovely Ida och hälsade på och gratulerade, ååååh som vi skrattade. Jag älskar dig, kom ihåg det!
Sen så köpte Rickard 2 nya Mazdor så vi kan skruva ihop vår. Måste ju ha bil om jag får nya jobbet. Det jobbet jag redan fått, det jag ska skriva papper på på fredag, det kan jag cykla till, så då ska jag köpa cykel. En ny flaschig Monark, eller en Skeppshult, men det lutar åt Monarken alltså, sjukt snygg!
Nej nu ropar min make att han vill ha sällskap i sängen så det är bäst att kasta sig dit upp, innan tillfälet försvinner.
 Höhö.


Påskägg

Jag köpte påskägg åt mig och Rickard i Torsdags, vi har inte lyckats få i oss dom än. Och då har jag ändå bara köpt riktigt gott godis.
Jag har sån jäkla träningsvärk idag efter gårdagens bravader! Vi var ute i Olsbacka och hjälpte till att fälla träd och elda ris, sen lyckades en lastmaskin välta och det vart lite krisigt. Men allting ordnade upp sig och det gick bra med alla. Men jag höll på att få en hjärtattack och alla vart nog lite chockade.
Men det är så fantastiskt roligt, härligt och underbart att vara med dom människorna, dom är så äkta man kan bli!
Där kan man snacka vänskap!
Så vi ska dit nån mer dag och ta de sista, sen ska dom hit och riva altanen. Täbk att man känt människan hela livet men ändå inte börjat umgås förrens nu, himla korkat!
Nu ska jag fortsätta mysa med hjärtat innan vi ska gå och lägga oss. Jag ska upp på nya jobbet imorgon, och måste hinna iväg och ta provet med.
Det kan vara så att det är lite ovanligt med lugna dagar för mig.
Men thats the way i wanna live my life!


Deserving

Vissa människor förtjänar så mycket bättre än dom nöjer sig med. Och jag blir vansinnig!
Idag har jag terapistädat lite här hemma, dom gångerna blir det mest konstiga saker städade, men sånt som inte blir direkt ofta. Som dörrarna och madrasserna uppe, avtorkade, lister, förnsterbleck och allt sånt. Avtorkade med blöt trasa, och medel. Jag älskar lukten av rengöringsmedel!
Nu ska jag packa ihop mig och upp och lägga mig i den nybäddade sängen och se på Sunes Jul tills jag stupar. För imorgon ska vi till Garpnebrg och gratta folk! Jihaa!


Saker som inte får hända

Det finns så många saker som inte får hända, men som händer ändå.
Livet är otroligt hårt och orättvist och ibland bara skit.
Jag tänker på er.


RSS 2.0