Vrångve

Åh vad jag älskar att vänta, min favoritsyssla, särskilt när folk inre ringer och berättar att man kommer få vänta. I hate it. Värry much dessutom. Bokar man en tid så den man bokar med måste anstränga sig, då kanske man ska ta och hålla den. Men nejdå, nu sitetr jag här, hungrig och ensam och har minst en timme till i den här takten utan att det händer nåt roligt. Jag tänker vägra äta idag bara för att. Jag kommer ändå hinna börja må illa innan det finns nåt här. Så då skiter jag hellre i det. Åh, nu är jag vrångve, på riktigt. Oh vad skönt det skulle vara att ringa och skälla på nån...

Ipodsjungning

Ja, jag lär mig aldrig att andra hör hur jag sjunger även fast jag själv inte gör det. Snacka om norsk karaoke! Jag har den på högsta volym, och prylbög som jag är så har jag ju självklart värstingspluttar i öronen som stänger uta alla andra ljud. Och jag sjunger, oj oj oj så jag sjunger. I min värld så är det knappt högt alls. Men enligt resten av världen så hörs det lite grann, eller ja, om vi säger såhär ska jag nog vara glad att inte grannarna kommer över och klagar. Och då bor jag ändå i hus och har en bit till närmsta granne också. Men det bjuder jag på. Så vill ni höra skrål som låter somd en värsta tonårspojken på sitt första fylla så kom till Backa! Appropå tonårspojkar så bröt lillebror armen här i fredas, så det var bara för oss Ewertar att tillbringa hela dagen och kvällen på olika sjukhus i mer eller mindre närliggande områden. Han vart dessutom opererad på nattkvisten, men då hade hans lilla pappagubbe hunnit hem från jobbet så han kom och avlöste oss. Jag var duktig faktiskt, jag var faktiskt inte ens hysterisk. Lite orolig, men inte hysterisk. Duktigklapp på mig. Och appropå duktigklapp på mig, så har jag snart pyntat klart här hemma. Jag gjorde en snygg grej med julkulor i en luffarlöjdskruka, den ska jag ta kort på och lägga ut, och vet ni? Det kan jag lova faktiskt! Nu ska jag ta och peppa upp mig innan lussebullsbaket jag och svärmor ska ta för oss idag, jag hoppas att han Ewert#1 inte vill ha sian pyjamasbysxor när han kommer hem, då blir det jobbigt att vara Ewert#2.. Och för er som är lite trögare än alla andra kan jag berätta att Ewert#1 är maken, och Ewert#2 är jag. Lika bra att klargöra för er alla så det inte blir missförstånd, det brukar ju bli det, och då vet man aldrig vad man får höra för rykten om sig själv. Nej, fäjjsbocka sig lite nu kanske.

Statistik

Min statistik här på bloggen går verkligen konstiga vågor. Kan det ha med att göra att jag jobbar så att jag ibland inte använder internet på ett par dagar? Jag åt nyss lite supergod middag, makaronrör kokade i buljong, till detta så rev jag i ett grönt äpple i en dill och gräslöksdip. Hur gott som helst vart det. Duktigklapp på mig! Idag fyller lilla kusin Malin år, grattis grattis på henne. Jag gissar att det märks ganska tydligt att jag inte har någon inspiration till bloggen, men som jag sa till Ida, jag har inte riktigt ork att leva heller så.

Lugn och ro

Nu så har jag lite lugn och ro ett par timmar innan jag börjar jobba. Himlarns skönt att bara göra ingenting, jag är helt färdig! Kursen var helt fantastisk, så himla givande och härliga människor. Och dessutom, vem kan låta bli att må bra när man får tillbringa dagen med underbara Maggan? Jag fick testa på att vara blind, och det är inte min grej. Jag har alldeles för mycket kontrollbehov för det. Men det gick bra för en dag iallafall. Snart är det dumma danskar, jag är bänkad!

Anonym

Ja, om du menar hur mycket man jobbar som assistent så är det väääldigt olika beroende på om man jobbar dygn, om det är vaken eller sovande natt och massa andra variabler. Men, jag är ofta ledig relativt mycket, inte särskilt många helger, men ganska mycket vardagar.

Och förresten

För den som har frågat anonymt så jobbar jag som personlig assistent i Hedemora, och jag gillart stenhårt!

Ledig!

Oh ja, ända tills imorgon klockan 9 då jag ska på kurs. Den håller på till 3 sen börjar jag jobbet klockan 8. Jag vet att man i dessa tider inte ska klaga på att man har jobb, men jag är så trött så jag vill SOVA! Bara ett dygn eller 2, då är jag nöjd sen. Jag har iallafall en ledig helg nu i helgen, det är inte att ja bytt eller nånting, jag är bara ledig. Och det känns underbart! Rickard är också ledig så vi får se vad vi hittar på för äventyr då. Sen hoppas hoppas hoppas jag också, och på vad får ni fundera på hur mycket ni vill!

Nytt personbästa

Jajjemen, 4 timmars sömn inatt, bra mycket mer än resten av veckans sömn. Idag ska vi till Aspeboda och hälsa på, himlarns mysigt ska det bli, och jag hoppas på att det blir gott också, höhö. Åh vad det är skönt att vara hemma, jag älskar mitt hem!

Rickard Emanuel Ewert

Min man, och vilken jäkla man han är! 30 minuter innan han slutar jobbet ringer han och hör om han ska ta med mat hem från restaurangen på deras jobb. Ja, SSAB har allting.. Så jag får mat precis innan jag åker till jobbet som jag inte behöver lyfta ett finger för att få. Han är fantastisk, han är underbar och han är min. Han låter mig må dåligt, han låter mig vara glad. Han dömer mig aldrig och han står som en klippa i stormen, stark och vacker. Jag älskar dig så mycket Rickard, du får mig igenom alla svåra dagar och får mig alltid att le någon gång under de tuffaste dagarna. Du gör mina dagar, varje dag. Du och jag = Vi.

Begravning

Farmors begravning igår gick väl, ja vad ska man säga, bra? Jag stog upp hela tiden jag va tvungen, krampgrät resten. Jag va förvånad att jag klarade av att gå fram till kistan ens en gång, jag skakade i hela kroppen och såg ingenting. Men what to do mer än att bryta ihop och komma igen? Jag skulle behöva elda nu, men jag har ingen lust med någonting, och snart ska jag åka till jobbet, och det är jag också totalt opepp på. Men what to do? Jag vill ha tillbaka tokroliga galna Isa! Jag vill bli mig själv och komma igenom allt det här nu. N U alltså. Idag är det iallafall pizza och öl på jobbet, hur många har ett lika bra jobb som mig? Ungefär 4-5 stycken till kan jag gissa på. Snart kommer klippan i stormen hem, då hinner jag träffa honom 1 timme och sen så åker jag tills imorgon bitti när han är på jobbet. Vi hinner inte tröttna på varandra direkt emellanåt, haha.

Ordspråk

Dagens blir "alla bara tänker på sig själv, det är bara jag som tänker på mig". Dagens mat blir däremot fisk och potatis, och holladaisesås åt Isan, gurkmajjo åt Rickarden. Nu börjar jag tröttna på att vänta på det där rackarns brevet! Jag vill få komma dit NU och se vad det är för fel! Undrar om jag ska ta med mr H och kolla efter en tunika till begravningen idag? Vore väldigt bra att ha nåt fint oslampigt svart att kasta på mig på torsdag. Men, vi får se, efter 5 nätter utan sömn, har dock sovit på förmiddagarna lite, så är jag inte det piggaste ljuset i staken. Och till helgen ska det pyntas, jäklar i min låda!

alltså

Alltså ibland blir jag riktigt förvånad över mig själv. Förvånad för att saker som är så självklara för vissa andra är helt omöjligt för mig att förstå. Jag ahr nog något syndrom egentligen. Lite autistisk måste jag nog vara. Exempel följer här: Jag förstår inte människor som kan äta med omaka bestick. Varför utsätter sig människor för spontana aktiviteter, och då snackar vi klassen "Oh en hundvalp, vi tar en till, vi har ju redan 12, den va ju såå söt" Jag måste även göra saker i "rätt" ordning, annars blir det fel. Och sist men absolut inte minst, hur kan man låta bli att gå och kissa det första man gör på morgonen? Ja, sånt här sitter en lätt autistisk Isa och funderar på en söndagnatt klockan 00.43. Och ja, jag gillar att tala om mig själv i tredje person-.

Chili

Var riktigt gott att äta idag. Och nu när älski åkte till jobbet så satte jag mig med Ingvar och kollar på Law and Order, I love it! Hubert har fortfarande ont i tassen, men vi har hittat lite sår så han har slagits som vanligt. Skönt att veta att han inte har blivit påkörd eller klämd. Nu ska jag försöka hitta på några sjyssta julgardiner som jag kan handla hem. För gardiner är en bristvara i det Ewertska hushållet. Nu ringer hjärtat! Tala med honom lite!

Mittinatten

Japp, och jag är alledeles klarvaken. Det är inte mina djur. Dom ligger som klubbade sälar runt mig och bildar hög på mig och varandra. Jag skulle egentligen gått ut å gått med dom nu på kvällningen hade jag tänkt. Men dom har sovit så gott och jag är alldeles för lat idag. Imorgon (idag lite senare) får det bli en ordentlig långpromenad upp i skogen. Då blir änglarna glada! Vad ska man göra när man inte kan somna? Jag har nyss försökt med att äta lite gröt, varmt i magen och mycket mindre hungrigt. Det kan ju inte vara så onyttigt att äta havregrynsgröt och hemgjord lingonsylt mitt i natten som att trycka en påse chips? Inte för att jag bryr mig nåt särksilt om min vikt, jag tycker bara att min mage kanske skulle uppgraderas och inte göra ont när jag äter. Gymnasiemagkatarren kanske kommer tillbaka, vad vet jag? Om Hubbe inte är bra i tassen på måndag ska han till veterinären förreseten. Ovanligt va? Nej nu ska jag nog ringa bort en timme eller nåt liknande med min Älski-Darling! För alla er som inte vart med om det som jag vart med om i sommar ska jag ge ett tips : Gift er! Det är det bästa jag gjort, någonsin-.

Körslaget

Alltså, okej. Dalarna ligger inte i Skåne direkt. Men det ligger jävlarimig inte i Norrland! Idol-Ola, nu får du fanimej kamma luggen!!!!! Stefan är absolut bäst, visst att Olas grannar kan sjunga han med. Men han hade liiite mer att välja på än Stefan som fick skrapa fram en kör i lilla Älvdalen. Visst att Ola säkert vinner, men de är då bannemig Stefan som är en vinnare i mitt hjärta! Oj vad jag svor och var ful i munnen.. Märks att jag inte är på topp från början.

Isa Petterson finns inte mer

Nej, och hon försvann den 7 Augusti i år. Istället finns den nya och förbättrade Isa Ewert. Undrar hur många som vart förtvivlade över rubriken? Jag som nästan har en egen fanclub liksom. Vem vill inte ha världens bästa Isa=D? Idag har jag verkligen ingenting vettigt att skriva om egentligen.. Men, jag kan bjuda på att min man skulle vara romantisk och sjunga en sång om den bästa i världen igår. Men han sjöng om fröken Petterson. Och då kan man fråga sig, Fröken? Petterson? Jag trodde liksom han va med när Pettersonskapet gick över? Men, tydligen så hade jag fel. What to do liksom? Inte orkar jag ut och leta efter henne heller, jag måste ju elda idag! Sen kanske jag skulle ta och äta lite mer än jag gjorde igår, då vart det en hårdbrödmacka och sen mat vid halv elva när Rickarden kom hem. Lite lite för en matglading som mig! Jag vill ha mitt brev jag, dessutom. Jag avskyr att vänta, inte min grej alls. Sen vill jag bara tillägna en tanke åt dom som har kvar sina närstående i Afghanistan. Min älskade bror är hemma igen ett par veckor över begravningen. Så jag kan återigen pusta ut ett slag. Styrkekramar till er!

Afghanistan

Jag hoppas innerligt att min kära älskade bror har setat på ett tryggt plan hem till Sverige när ett gäng svenskar körde på en bomb där nere. Det är nog med tragedier nu. Antagligen är det vänner till min älskade bror som råkat illa ut. Hur mycket skit ska hända innan svenska regeringen tar hem våra grabbar?!? Jag vill ha hem min bror i ett stycke, jag vill ha hem alla där i ett stycke! Ingen människa ska behöva vara så orolig som vi är här hemma varje dag. Nu är det bara några veckor kvar, men tiden går så vansinnigt sakta när man bara väntar och är orolig. Folke kom hem.

Intriger

Verkar man aldrig få nog av när man är i Hedemora ibland. Omajgadd. Men what to do? Jo, jag tänker ta hand om min man, pussa honom på pannan och berätta att jag äslakr honom. Och reta honom för att han är ett rikspucko som talar i sömnen med min bror i afghanistan. Men söt är han ändå. Inte konstigt att han ahr ont i nacken om han dansat runt granen hela natten. Hahahah, Ibland är jag bra rolig!

Sorg

Jag har sörjt, därför har jag inte orkat blogga. Jag satt bredvid min farmor och talade med henne hela hennes sista kväll. Jag höll henne i handen vid hennes sista andetag. Jag ringde dödsbudet till dom jag fick tag på. Och jag skjutsade runt. Sen åkte jag hem, ensam i mörkret. Satt här själv och grät. Min farmor var min stora trygghet i livet, det var dit jag alltid vände mig när det vart jobbigt att vara Isan, och nu är hon borta. Jag har aldrig känt mig så ensam någonsin. Och ändå har jag ett så stort nät med människor som bryr sig och hjälper mig. Tack alla för att ni finns här för mig!

Fåsedå. Hjälpmäjj!


Miccan

Min kära vän Miccan har lurat in mig på ännu en gratis sajt, jag kommer aldrig upp i poäng för jag har aldrig ork, men men;) Nu väntar vi på sotarn och sen ska vi upp i skogen med hundarna. Gudars vad mysigt det ska bli!! Näjj, nu hem till gården ett tag till! Hörs!

RSS 2.0